donderdag 5 oktober 2023

Kinderlijke genoegens

Was een beetje (nog) slomer dan normaal na het debacle met de treinen die niet gingen, maar ja, vond dat het mocht. Had wel een aantal zaken op mijn lijstje staan voor vandaag, dus meteen maar het eerst "doe"-ding gedaan. Op de terugweg stopte ik om gevallen kastanjes op te rapen. Omdat ik daar blij van word.


Foto van Pixabay



Zo mooi, zo glanzend en hoe ik in de zomer naar die boom keek en de groene bolsters zag hangen en bedacht hoe snel de tijd zou gaan als ik die bruine kastanjes op de stoep zag liggen. 

Dacht nog ergens koffie te gaan drinken, maar dat winkelcentrum zag er niet echt uitnodigend uit. Lekker thuis maar koffie maken. Ook goed. En ik moest nog iets voor mijn moeder doen dus dat ook maar meteen afronden. Jammer dat mijn printer sputterde. Maar alweer omdenken en zo lukte het ook.

In de winkel zag ik Sinterklaasspullen en Kerstversiering hangen. Zucht; wat vliegt de tijd toch. Maar ook hoe we (bijna) gedwongen worden om in Augustus al aan de Pepernoten te moeten terwijl het feestje pas in December is. 

Heb thuis mijn kastje waarop ik zomerbloeiers (nep- en droogbloemen uit de tuin) had staan omgetoverd naar herfstkleuren. En de gevonden kastanjes uiteraard ook erbij gelegd. 
In de avonden doe ik regelmatig weer kaarsen en/of waxinelichtjes aan. Fijn dat ik daar ook weer zin in heb. Een beetje lief zijn voor mijzelf.

Maar nog helemaal niet toe aan warmere kleding. Laat staan een winterjas. 

Deed net mijn administratie en zag twee brieven van de huisarts. Had ik vluchtig gelezen vorige week, maar bleek dat je moest inloggen en zelf een tijdsslot moest kiezen voor vaccinatie. Voorheen kreeg je een oproep met datum. 
Had ik nog 6 minuten de tijd om even een topje aan te schieten, de fiets te pakken en als een gek naar de praktijk fietsen om op tijd te zijn, want kon nog net vanmiddag. En ik had nu tijd, dus maar gaan. En brieven mee. 

Al met al een slome dag, maar stilletjes toch wel wat zaken af kunnen ronden en regelen. Heerlijk!








5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Kinderlijk? Nee hoor, menselijk!

izerina zei

Bij kastanjes en eikels denk ik altijd aan de mannetjes en dieren,die ik als kind er van maakte

Lot zei

Ik heb in elke jaszak een kastanje, volgens volksgeloof of zo schijnt het reumatische klachten te verlichten. Geen idee of het helpt, heb zoveel last dat dat nauwelijks te merken is, de ene dag is slechter of beter dan de andere, maar het is ook fijn die gladde vorm in je handen te voelen, soort stressballetje

Alice K. zei

Een heel nuttige dag dus, ook nog gevaccineerd!

Ik heb ook al kastanjes geraapt. Word daar ook altijd blij van. En gezellig kaarsjes aan, er gaat toch magie van die kleine vlammetjes uit. Ik heb ook ook net een grote lichtjestak aangeschaft met ledlampjes, met stekker eraan. Omdat het nu al gauw donker wordt
's avonds. En ook omdat ik afgelopen jaar de maand januari zo donker vond en toen heb ik de kerstboom heel lang laten staan, maar vond dat toch eigenlijk niet meer passend. Deze lichtjestak kan ik het hele jaar laten staan. Fijne dag nog!😉

Groetjes, Alice K.

Irene zei

Iedereen jaar weer, de vroege pepernoten, in de supermarkt vertelde iemand dat ze de winkel uitvlogen, en jahoor ik vind het ook heerlijk een handje bjj een kop thee. Heb ik geen Sint voor nodig…
En kastanjes die heb ik ook gezocht, dacht nog kijk mij hier eens staan om de boom, maar zo leuk!
Liggen prachtig te glanzen op de houten tafel!
Irene