donderdag 19 oktober 2023

Soepweer

Vond het weer eens tijd voor een lekker soepje. Brocolli/courgette. Lekker romig doordat ik de staafmixer gebruikte. Alle smaken (uiteraard eerst alles aanfruiten met een lekker uitje en kruiden) smelten zo samen. Van de Brocolli ook de stam gebruiken.  Lekker met een beetje Griekse yoghurt, wat brood erbij. En alles vers.

Zalig he, zou Jeroen Meus uitroepen. En anders ik wel. 

Wat stond er bij jullie op het menu?

8 opmerkingen:

izerina zei

Pompoensoep bij de lunch

Lot zei

Tomatensoep met tomaten vd buurman die veel kweekt. We kregen 2 emmers, deels geweckt deels gekookt gepureerd en in porties ingevroren
Met zelfgedraaide balletjes die ik ook altijd op voorraad heb in de vriezer

mrs H. te B. zei

Gisteravond stonden er chips 'op het menu'.... Maar gistermiddag at ik al een kom met wortelsalade (met citroensap en rozijnen) met een tortilla-achtig iets (met aardappel, ui, wat chorizo, het laatste ei met de laatste kuipjes koffiemelk, wat lavas, etc.)

Mevrouw Niekje zei

Spruitensajoer: voor wie het niet kent moet het maar even opzoeken op het Internet. Op de website van Okoko staat het recept. Dit heb ik, met wat aanpassingen hier en daar (geen aardappels, meer taugé en deze ook meegestoofd) gemaakt.

Anoniem zei

een grote kom soto ayam bij een middagje sauna

Roelie zei

Hutspot met vegaballetjes

Janny zei

Rijst met groenten en wat kip. Het was een restje van een eerdere maaltijd. Ingevroen voor een dag dat ik geen tijd voor koken zou hebben. En dat kwam vandaag precies goed uit.

nicole orriens zei

Wij aten gisteren vissticks en worteltjes met doperwten. Maar het is inderdaad ook echt weer voro een stevige soep.