maandag 23 oktober 2023

Van de weersomstuit

Moest een gereserveerd kinderboek ophalen in de stad aan het Spaarne en nam toen het eindelijk hier een beetje droog werd, de bus daarheen. Reed langs een expo-plek en zag en gratis toegang en iets waar ik wel interesse in had, dus op de terugweg even een pitstop maken. Wel de juiste bus terugnemen dan. Meerdere wegen die naar Rome leiden namelijk. En zou in staat zijn toch nog de verkeerde bus te pakken. 

In de winkel waar ik het boek haalde zijn zoveel leuke kinderdingen te koop. Bijna onvermijdelijk dat je met iets meer de deur uitloopt dan de bedoeling. Alleen al om de dame die achter de kassa haar best doet dat winkeltje open te houden.

Dus kocht nog een extra dingetje. Leuk en lief en van hout. 

Druk in de stad. Wilde nog even kijken naar een broek. Zag heel veel in een winkel en dan raak ik meestal in de war en kan uberhaupt niet kiezen. Dus hield mijn innerlijke look-book maar voor ogen. En ook of de stof goed valt en het model flatteert. Moest een basis-broek zijn. Er komen meer kansen.

Daarna was ik eigenlijk wel klaar met in de stad hangen. En hing in de bus en stapte bij de expo gelegenheid uit. Liep daar ook een beetje met mijn ziel onder mijn arm rond want zo VEEEEEL en kocht alleen twee coupons, waarvan ik weet dat ik daarvan een tuniek kan maken. Of een sjaal desnoods. Al eerder gedaan en dat patroon beviel en valt goed, dus projectje voor straks. Dan heb ik en een kleur die me bevalt, stof waarvan ik weet dat die natuurlijk is en goed valt en kan er geen buil aan vallen qua prijs. 

En thuisgekomen kaarsjes aan, verse risotto gemaakt met paddenstoelen. Heerlijk! Opgeladen voor een drukke werkweek. 


3 opmerkingen:

izerina zei

Je kleinkinderen zullen blij zijn

Petra zei

Klinkt goed, fijn dat je een leuke dag hebt gehad. Het was lekker weer voor de tijd van het jaar.

nicole orriens zei

Een mooie dag als ik het zo lees. En het is gezellig weer om kleding te maken vind ik.