dinsdag 20 november 2012

Van onderen....

Mijn dochter heeft een ander, groter bed besteld en haar oude bed wilde ze graag opslaan (handig als logeerbed als ze ooit nog eens uit huis gaat...). Haar kamer is op zolder en ze heeft daar een hele grote opslagruimte, dus daar zou het bed prima kunnen staan.

Ware het niet dat we (zoonlief, dochter en ik) van jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren spullen hebben staan. In zakken, in tassen, in dozen. Opruimen dus maar.

Aangezien ze nog niet mag tillen, dook ik het hok in en begon met uitruimen. Lekker uhm..stoffig. Na een uurtje werken was de rol vuilniszakken op. We hadden ook een selectie voor naar de Kringloop. Maar het meeste was oude troep; oude schoenendozen, halve spelletjes, oude schooldingen (basisschool nog). Natuurlijk wilde ik nog wel een oud schriftje van haar bewaren, maar om nou de gehele collectie te archiveren ging te ver.

Alle volle vuilniszakken op de oude kamer van haar broer aka mijn atelier gezet. Zo blijft haar kamer overzichtelijk en kan ik straks even lekker stofzuigen (mag ze ook nog niet). Een sopje erover heen mag ze zelf doen. :)

Vanochtend nieuwe vuilniszakken gekocht en maar weer aan het werk. Alweer was het na een uurtje eigenlijk al leeg. Ze was zo blij dat het zo snel ging, maar ik had haar al aangegeven dat als je je focussed en gewoon maar lekker doorgaat, het best wel snel gaat. Vooral niet uuuuuren achter elkaar werken; daar wordt je gaar van. Babysteps dus. Wat vooral hielp was dat ze snel afstand kan doen van de oude spullen. Geen hoarder-gen gelukkig. :)

En dan nu: hoe krijgen we dan al die zakken weg naar de vuilnis zonder auto. Een vriendin komt straks langs, dan gaan we een rondje weggooien en ach...iedere keer een beetje ruimt uiteindelijk ook op. Alle oude dozen ga ik straks met de fiets naar de oud-papier container brengen en de Kringloopzaken komt ook wel goed. Er stond nog een oude, kapotte spiraal in het hok en die ga ik op laten halen door een mannetje in de buurt die in oud-ijzer handelt. Heeft een tijdje terug ook bij het schuuropruimproject goed geholpen.


Zo...nu eerst even een kop koffie en even lunch maken.

Ik zei net tegen dochterlief; heerlijk toch...als je straks op jezelf gaat wonen, hoef je in ieder geval dat niet meer uit te zoeken, door te lopen en weg te gooien.

Geen opmerkingen: