woensdag 29 mei 2013

Als een vis in het water

Vandaag een gesprek, voor mijn netwerk, gehad met een grote werkgever in de regio.

We wilden graag weten hoe ze staan tegenover oudere werkzoekenden en hun kansen in de arbeidsmarkt en  heel concreet hun kansen bij deze onderneming. Wat is er nodig om een match te maken?

Wat voelde dat als een warm bad toen de HR manager het over LEAN had en ik direct begreep waar hij het over had, ik kende ook hun ERP systeem, herkende de problematiek van de kwaliteitseisen, want ken de branche goed en herkende hun strubbelingen met een starre CAO.

Kortom; ik voelde me als in vis in het water tijdens dit gesprek. En ik zat daar niet om een target te halen, maar omdat ik het nodig vond een dergelijk gesprek te voeren met iemand die wat kan betekenen voor mij en mijn netwerk.


Grappig dat ik dit keer niet in mijn lease-auto aankwam rijden, maar een OV-fiets had geleased en blij was met mijn koop-poncho want we zaten midden in een grote plensbui. En dan nog zo'n goed gesprek kunnen voeren. Gewoon omdat het om de inhoud gaat. En weten en weer eens ervaren dat ik inhoudelijk nog steeds sterk ben, een goede dossierkennis heb.

Lekker!

1 opmerking:

  1. Een lease auto blijft echt het fijnste wat ze hebben ontworpen! Ikzelf heb ook een lease auto vanuit mijn werkgever en ben er tot op de dag van vandaag heel erg tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.