donderdag 2 mei 2013

Schijtlijster

Gisteren zag ik dat ik ondergescheten was door een, kennelijke, schijtlijster. Het zat op mijn tas, mijn sweater en broek en ik had het pas in de gaten toen ik van mijn zakelijke afspraak terug was, in mijn eigen woonplaats.

Goh...had even wat kunnen zeggen?? Of viel het gewoon niet op?

Nou ja, vandaag bedacht ik me dat in sommige culturen het juist geluk brengt, als er een vogel op je poept, dus daar ga ik dan maar vanuit.


Van de week de OV fiets voor het eerst uitgeprobeerd en dat beviel goed. Je pas laten scannen, fiets uitzoeken, fiets scannen en fietsen maar. In de ochtend was er keus genoeg. Dat het ook nog heerlijk weer was, was een bonus. Mijn rode neus de volgende dag was daar het bewijs van (neee...niet de drank!).

Na die zakelijke afspraak fietsen we de binnenstad in want het was lunchtijd. Ik had voor mezelf, in het kader doe wat goed voor MIJ is, 2 speltboterhammen gesmeerd en meegenomen en een zakje wortels en gedroogde abrikozen. Had gewoon geen zin meer in dure lunches op weliswaar leuke terrasjes, maar bruin kan dat niet trekken en ik moet dan ook ophouden om mee te doen met collega werkelozen die een veel grotere huishoudpot hebben of een buffer of een echtgenoot die garant staat voor hun budget.

Uiteindelijk hebben ze bij een (zeer goede) banketbakker luxe broodjes gehaald en ze vroegen nog of ik een heerlijke stuk boterkoek bliefde, maar ja....dan kan ik net zo goed direct een pakje roomboter opeten en ik gaf aan dat ik mijn eigen lunch bij me had. Wel grappig dat een dame aangaf zo lekker te zijn afgevallen en dat haar keus op een chocoladebroodje en een verse croissant viel. Het kon mijn keuze wel zijn, ware het niet dat ik kennelijk weer mijn verstand terug had gevonden en bedacht dat één minuut in de mond, jaren op de kont voor mij betekent.

Dus niet doen. Ook al rook het heerlijk en zag alles er even lekker uit. Gewoon die speltbammetjes opeten. En dus ook niet weer een tientje gedachteloos down the drain.

Wat ben ik blij met de nieuwe media. Via What's app kreeg ik door dat zoonlief gisteren al een kist naar een mooie stad ergens in Europa moest brengen en hij momenteel tijdelijk in een mooie B&B zit. Daarna trekt hij met een aantal maten in een huurhuis. Wat een leuke avonturen beleeft hij. En ik, secondair, via hem.

Net boodschappen in huis gehaald, met mijn Ikea-karretje. Wat heb ik een plezier aan dat ding. Mijn kinderen nog steeds wat minder, want met de introductie van - wat zij mijn bejaardenkarretje noemen, dit ding hoor ik kennelijk tot de categorie onaantrekkelijke niet opvallende vrouwen van een zekere leeftijd, maar zoals de schijtlijster, heb ik daar schijt aan. Ik heb geen auto meer waar je alles lekker in de achterbak kan gooien en krijg snel pijn in mijn handen van die tassen die kilo's wegen, dus dan moet je gewoon slim zijn.

En ik vind het slim, niet sjouwen, maar sleuren. Het wiel is toch niet voor niets uitgevonden...ooit.

Zit me nog steeds op te vreten voor een aankomend massa-sollicitatiegesprek, waarvan ik nu al weet dat de verdiensten zo slecht zijn, dat ik het eigenlijk niet wil en moet doen. Ik kan dan niet meer mijn vaste lasten betalen. Bovendien stoor ik me aan de toon in de uitnodiging. Kom op tijd en kleed je representatief. Maar ja...ben je dan onwerkwillig?? Hoor je dan bij wat het volluk zegt...dat er werk genoeg is, als je maar wilt? Is het dan zo dat ik maar moet accepteren dat ik niets te willen heb (ja, dat is volgens de regels echt zo) en me maar aan de eerste de beste slavendrijvende werkgever die graag peanuts betaald voor mijn ervaring, moet uitleveren. Gatverdamme!!

Ja, ik wil zo snel mogelijk uit deze situatie, maar dan wel graag in een baan waar ik mijn ei(eren) kwijt kan en ik normaal betaald wordt. Geen studentenbedragen.
4 opmerkingen:

 1. tja zo'n baan zoek ik ook nog, ik had geen keuze na mijn scheiding het was of een uitkering of een baan in de schoonmaak, niks leuke baan waar ik mijn ei in kwijt kan en geen normaal loon, ik verdien maar net iets boven een uitkering ,maar goed ik doe wel iets voor mijn geld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik behoor tot de gelukkigen met een 40 urige baan en geef daarnast nog 6 uur breiles in de week, dus ik heb het best wel druk
  Mijn boodschappen doe ik al jaren met een boodschappenkar, met wielen die alle kanten op draaien, ik kan hem trekken of duwen, wat een uitvinding en nooit meer last van schouder of elleboog pijntjes.
  Wb de sollicitatie, als het werk je niet interesseerd en het betaald slecht, dan hoef je toch niet representatief gekleed te gaan, stel je voor; ze nemen je aan en dan zit je met de gebakken peren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een goeie: 1 minuut in de mond is jaren op de kont. Misschien moet ik dat mezelf ook maar wat vaker voorhouden. Misschien? Ik weet het wel zeker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn Namen is Allyson kom uit Texas, USA. Geef deze getuigenis, want iemand die er gelijkaardig probleem Mijn man denkt niet dat polygamie is verkeerd kunnen hebben. Hij is het zien van een ander meisje voor ongeveer vier maanden nu. Ik vertelde hem dat hij nodig heeft om te stoppen, maar hij zegt dat hij is verliefd op haar. Zij hebben gesproken over het samenzijn "forever" en uiteindelijk haar bewegen in met ons. Mijn man houdt van me nog steeds. Hij betreurt het krijgen in dit in de eerste plaats, maar is niet bereid om gewoon te breken met haar. Hij zegt dat als ze dat breken dan uw wil misverstand en hij zal andere relatie niet voort te zetten, zelfs met mij. Dus ik heb wat onderzoek op het internet en ook hulp te zoeken en ik kwam in een verklaring die door een dame genaamd Ibolo en ik contact opgenomen met de dezelfde spreuken die haar hielp (theangelsofsolution@gmail.com) en hij vertelde me alles wat ik moet doen en nadat ik deed al verzekerde hij me dat ik mijn hulp zal krijgen in 3 dagen .. Verrassend mijn man kwam thuis en afgesproken om breuk met haar, en hij had echt alles kwam als een verrassing voor mij na alles wat hij voor mij kwam knielen en smeken me om hem te vergeven dat hij nooit wist wat kwam op hem die hem denken aan de liefde voor de andere minnares. Alle dank aan Dr Ogbe Ik bid dat God zal blijven om u te gebruiken om mensen in nood te helpen van uw hulp. Vrienden sterven niet in de stille, want iemand als dr Ogbe heeft een oplossing voor al uw problemen .. Nu ben gelukkig leven met mijn familie. Als je gaat door moeilijke leven en u helpen bij problemen zoals nodig:

  (1) Als u wilt dat uw ex terug
  (2) als je altijd slechte dromen.
  (3) U wilt worden bevorderd in uw kantoor.
  (4) Als u wilt dat een kind.
  (5) Herbal zorg
  (6) U wilt om rijk te worden.
  (7) U wilt uw man / vrouw te koppelen aan jou voor altijd te zijn.
  (8) Als u financiële hulp nodig.
  (9) Laat mensen gehoorzamen je woorden en doe uw wens
  (10) Zaak lossen E.T.C

  Neem contact op met hem weer via (theangelsofsolution@gmail.com) ..

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.