maandag 12 mei 2014

Eurovisie maandag

Vandaag bedacht ik me wat een bijzonder gezin ik heb.

Mijn zoon vliegt vandaag even van Scandinavie naar Turkije op en neer. Mijn broer rijdt van het land tegenover Estland naar Duitsland voor een clubijeenkomst van zijn geliefde automerk en rijdt dan ook nog even om om langs zijn moeder te gaan en meldt me dat hij terugrijdt via het land van mijn zoon om hem even op te zoeken en te zien waar hij woont. Daarna rijdt en vaart hij weer terug.


Grappig toch?

Alle die landen langs zien komen op het Songfestival afgelopen zaterdag, met of zonder baard. De baard blijft nog wel een jaartje trendy zo te zien, met of zonder lullig mutsje. Ook zoonlief heeft een baardje. En een lullig mutsje. Het zogenaamde hipster uiterlijk. Geheel in contrast met zijn uniform-look. Ach...later lachen we erom.

Mijn eigen spanwijdte reikt niet verder dan de tuindeur vandaag, maar ik had genoeg te doen en ondanks dat ik veel te vroeg wakker werd door dochterlief die vroege ochtenddienst had, had ik toch geen ontevreden gevoel over de ochtend. Kon daardoor de eerste woorden meemaken van de marathonradiosessie van Giel Beelen. Was gedraaid, Bless the House gedaan en mijn extra Flylady taak voor vandaag en daarna in de middag veel, heel veel administratieve taken voor o.a. mijn werkzoekenden club.

Binnenkort draag ik al mijn taken over dus eea moet goed en duidelijk zijn. Ik vind het wel uitermate vervelend dat ik deze hele klus alleen zit te doen. Mijn medebestuurslid is heeeeeel stil. Want druk.  Dat was altijd al zo, maar nu valt het me des te meer op. Ook iets om lering uit te trekken. Niet meer een kar alleen gaan trekken. Uberhaupt geen karren meer trekken.

En heel heel heeeeeel langzaam voel ik me wat minder verloren en bodemloos. Wat zeker helpt is af en toe onbehoorlijk keihard lachen. Om een komedie, of om het heerlijke twittercommentaar van de creme de la creme van twitter Nederland bij het EFS 2014. En meeluisteren met het commentaar op de BBC van Graham Norton. Heerlijk. Kunnen lachen geeft me ook een indicatie dat ik niet helemaal opgelost ben in inktzwarte sombere gedachten. Alhoewel ik nog steeds vaak en regelmatig benauwende dromen heb, die ik allemaal onthou en niet wegdrijven zodra ik mijn ogen opendoe.

Krijg af en toe weer ideeen, projectjes om uit te voeren. Plan dit ook in in mijn dagindeling. Kijk naar zaken met een andere blik, wil dingen/zaken opruimen/afsluiten loslaten. Ruimte maken. Waarvoor weet ik nog niet, maar er zit iets in de lucht.


4 opmerkingen:

 1. Ik vind het maar raar dat iedereen plotseling een baard heeft hoor. Het schijnt mannen een mannelijk gevoel te geven maar ik vind het a-seksueel..en dan met name die grote volle baarden.

  Fijn om te lezen dat de donkerste wolken (b)lijken te verdwijnen!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het heel erg kriebelig vooral en niet iedere man staat het goed. Maar ja..over een tijdje weer een andere trend.

   Verwijderen
 2. Lachen, heerlijk. Dat geeft inderdaad een goed gevoel. Fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je voelt dat er iets in de lucht zit, dan is dat vaak ook zo. Het moet nog even groeien of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.