woensdag 28 mei 2014

Konijnenhol

Van de week een borrel met vrienden. En sommige adviseerden om me ziek te melden om even rust te krijgen bij het solliciteren. En als ik het slim speelde kon ik hoppa...zo in de ziektewet en hoefde ik even helemaal niets (zo vertaal ik dat nu) en verlengde ik mijn W W tijd.

Ik vind dat moeilijk. Ik ben niet ziek toch? Ik loop weliswaar bij een psycholoog, maar ik lig niet schuimbekkend op de bank en ben nog steeds in staat om mijn huishouden te runnen en alle andere taken die daar zoal zijn. En elke week solliciteren, al is de moed niet in mijn schoenen gezakt, maar ergens in China terecht gekomen.

Al die adviezen, daar raak ik van in de war. Wat zij aangeven, het zou me meer tijd geven, maar ik ben hen niet en bewandel een andere weg. Ik wil niet in de war zijn, ik wil me focussen op leren voelen, weten en leven naar weten dat ik er mag zijn en goed genoeg ben. Ik wil gewoon weer meedoen, meetellen, mee gezien worden.

Ook al heb ik geen baan, geen man, geen auto, geen afbetaalde koopwoning, uberhaupt geen koopwoning, geen pensioen, geen lange interessante vakanties, geen interessante zaken om her en der te delen, geen schoonheid om te bewonderen.

Zo'n mantel van Harry Potter...dat je onzichtbaar bent; heerlijk lijkt me dat.


Of zo'n koekje uit Alice in Wonderland..je neemt een hapje en de wereld veranderd omdat JIJ veranderd bent. Kleiner, groter..roept u maar.Voor het EMDR traject moet ik een tijdslijn schrijven van mijn leven. Dus schrijv nu iedere dag een aantal jaren. En dan zit ik, net als Alice, opeens in een Konijnenhol. Mijn konijnenhol. En val en val en val......waar kom ik in Godsnaam uit. En kom ik er nog wel uit.5 opmerkingen:

 1. Je hebt een borrel met vrienden gehad! Vrienden!
  Leuk toch, ik eet vanavond met zijn 3-en en ik mag voor 2 personen betalen! Dat noem ik geen leuke vrienden, maar een interessant gesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je, als ik je stukjes lees, lijkt het af en toe of ik stukken uit mijn dagboeken van een paar jaar terug lees. Of van nu als ik terug val door drukte/overbelasting. Geloof me, je komt er uit! Ook al lijkt het of je in dat konijnenhol zit, iets of iemand zorgt dat je een paar treetjes vindt waardoor je het licht weer ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb geen baan (joepie!), geen auto, geen vakanties (ook geen hoge kosten en alle onrust), interessante zaken genoeg... want ieder leven is interessant, ook het jouwe! Schoonheid is overall, je moet het weer leren zien! Neem een kijkje in dat konijnenhol, maar trek je erook weer uit terug en zie het licht, zie de mensen die genoeg om je geven om je te willen helpen met adviezen. Kijk en zie! Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom het advies om iedere dag een aantal mooi/fijne/goede dingen te noteren. Maar moet nodig een nieuwe bril om beter te kunnen zien merk ik!

   Verwijderen
 4. heb wel een baan,maar net uit de ziektewet terwijl ik nog helemaal niet volledig hersteld benen een leidinggevende die bezig is me onderuit te halen, want ik heb nog een vast contract van 30uren per week en ben midden 50 dus te duur, begin dit jaar hebben ze al hetzelfde gedaan bij een andere collega, ben de strijd aan gegaan door een deskundigenoordeel aan te vragen,maar die kunnen alleen advies geven aan de werkgever die niet verplicht is dit advies op te volgen, ondertussen ben ik met mijn lichamelijke klacht terug bij af omdat ik te snel weer volledig aan het werk moest en nu dus de stress erbij dat men mij probeert zo ver te krijgen dat ik zelf ontslag neem en ondertussen mij het werken onmogelijk maakt door mij constant op de huid te zitten, ben alleenstaand en heb alleen een dochter die ik ook niet lastig wil vallen met mijn problemen, het klinkt leuk hoor als men zegt probeer positief te blijven en te kijken naar wat wel goed gaat in je leven en natuurlijk probeer ik dat ook,maar geef eerlijk toe dat dat steeds meer moeite kost.want het kost veel energie om te blijven knokken tegen het onrecht wat je aangedaan word .

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.