dinsdag 6 mei 2014

Vrijwillige anti-dieetdag

Zondag de bus naar Haarlem gepakt en gekeken en geroken naar/aan de parade van het Corso. Wat een werk gaat in die praalwagens zitten. En wat ruiken ze heerlijk naar Hyacinten (las dat die speciaal uit regio Den Helder kwamen, want in de Bollenstreek waren ze al uitgebloeid vanwege het vroege voorjaar). Moest mijzelf wel toespreken dat ik geen zielige eenzame middelbare toerist was, zonder fleecevest weliswaar, maar gewoon even een kijkje nam naar iets wat veel mensen vreugde geeft. Dus waarom mij ook niet? En had ik er genoeg van, dan bracht de bus mij weer huiswaarts, maar ik had in ieder geval wel even wat anders gedaan en gezien dan de eigen mooi bloeiende, achtertuin. Het was erg druk. Veel, heel veel toeristen.
Verder een heel leuk winkeltje binnengestapt, of eigenlijk meerdere leuke winkeltjes en veel, heel veel mooie spullen gezien. Van die schattige kartonnen kinderkoffertjes en mooie vazen en honderduizend leuke kaarten, boekjes, potloodjes. Maar ook heel oude houten kastjes, waarvan een oudere generatie zou zeggen: goh...daar moet nog flink wat verf en opknapwerk aan gebeuren, maar wat nu juist 'hip' is...hoe lelijker in de verf, hoe beter. Leuk om te kijken, maar ik hoef niets. Ik doe wel inspiratie op dus dat is fijn. En ik voel ook dat ik inspiratie opdoe, wat nog fijner is. Ik voel wat uberhaupt.

Gisteren belde een vriendin of ik zin en tijd had om een stuk te fietsen en wandelen en bij te praten en dat hebben we gedaan. Was heerlijk, want de zon scheen de hele dag. Ik zag vanochtend in ieder geval een zonverbrande kop in de spiegel. En op maandagochtend geniet ik van iets simpels als wat de Flylady Bless your house noemt. Gewoon wat standaardzaken doen die mij het gevoel geven dat de kop weer van de week is en ik de troep beheers, sterker nog...geen troep meer handhaaf in mijn huis, maar dit of opruim, of weggeef of weggooi.

Wat natuurlijk erg relatief is, als je ziet wat er allemaal weer staat opgeslagen in de kamer die voorheen mijn crea-kamertje was. De ene helft van zoonlief, de andere helft van dochterlief. Maar als ik bedenk dat ik in staat ben om dit te kunnen bieden aan mijn kinderen, is het alleen maar fijn. En haha...met de participatiemaatschappij in het achterhoofd hoop ik op hulp bij steunkousen over 25 jaar.

En joepie de poepie, zoonlief kwam ook nog melden dat hij weer de lucht in mag. Dus geen 3 maanden op de bank zitten, of erger nog, weer op zoek naar een andere werkgever en dus baanloos met een mega studieschuld, maar hij brengt binnenkort weer allemaal scandinavische mensen naar hun bestemming. Yeah!

Verder verbaas ik me erover dat sommige lezers niet echt lezen. Ik doe namelijk al meer dan anderhalf jaar vrijwilligerswerk. Wat me in contact brengt met honderden mensen, met gemeentebestuurders, provinciale ambtenaren en landelijke politici en potentiele werkgevers. Het is dus niet zo dat ik uit het raam, achter mijn nog lege geraniumpotten, sta te staren en te hopen dat iemand iets voor mij organiseert zodat ik nog eens wat te doen heb. Sterker nog, ik ben ervoor verantwoordelijk dat er wekelijks een activiteit plaatsvindt voor soortgenoten en mijzelf. Wat me aardig wat tijd kost. Door dit werk heb ik mijn bestaande vakkennis toe kunnen passen en nieuwe zaken geleerd. Ook geleerd wat ik niet wil en nog meer mensenkennis opgedaan. Nooit weg toch?

https://www.youtube.com/watch?v=Rg0Z_jh-Pds


Ben nu juist op zoek naar even rust van dit alles. Een andere koers, een koers die ook mij weer op het spoor zet. Toch raar..altijd heb ik gewerkt, constant vanaf dat ik 20 was, ook toen ik kinderen had. Dat ik nu even geestelijk moe ben; ik vind dat het wel even mag.

Heb zin in het kijken naar de voorrondes van het Songfestival. Weet nog steeds niet wat ik van de Nederlandse inzending vind. Het mist voor mij een beetje kop en kont. Het kabbelt voort, zonder hoogtepunt.

En dan is het ook nog Anti-dieet dag vandaag. Wat grappig is, want het is niet zo dat ik straks nog even me vol ga proppen omdat het vandaag kennelijk mag of kan. Heb gewoon mijn havermoutbakse op, lekkere bak zwarte koffie en tussen de middag speltbrood met kipfilet. Zo maar eens een flinke bak thee zetten, want net nog even wat zaken in de tuin gesnoeid.

8 opmerkingen:

 1. ik vermoed dat met de goedbedoelde vrijwilligerswerktip van helene bedoeld wordt om meer onder de mensen te zijn, het werk dat je nu doet doe je toch voornamelijk vanuit huis, of lees ik ook niet goed;-]]?
  Verder vind ik het volkomen logisch dat mensen je tips cq proberen je te verder helpen als je zo'n log schrijft.
  linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt helemaal gelijk als het gaat om het ontvangen van tips en (ervarings)adviezen.
   En ook om meer onder de mensen te zijn is misschien (goh...wat zeg ik dit voorzichtig) ook wel iets. Al ben ik wel een einzelgänger.
   Door mijn huidige vrijwilligerswerk ben ik toch wel minimaal 1,5 x per week onderweg of in contact met leden, potentiele leden etc.


   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan je dat een beetje uitleggen. Hoe ik afstand neem. En waar ik jou/de meelezer verwar.
   Ik zie mijn blog voornamelijk als een soort dag/logboek. Ik praat eigenlijk tegen mijzelf. Maar merk wel dat ik het toch wel prettig vind reacties en dan bij voorkeur ondersteunende of opbouwende kritiek, te krijgen.

   Verwijderen
  2. heb reactie verwijderd, gaat me te ver om er hier uitgebreid op in te gaan.
   ik moet dit soort reacties ook gewoon niet meer plaatsen, waarvan akte!

   Verwijderen
 3. Klinkt goed! Lekker van die dagen! Gr. Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry maar ik lees meerdere blogs, dus kan het soms wat verwarrend zijn ;-)
  Een mens wordt ouder he, kan niet meer alles onthouden haha.
  Het was i.i.g. goed bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.