zaterdag 31 mei 2014

Zonnige Zaterdag zwijmel

Een van de laatste LP's die ik kocht toen ik nog getrouwd was, is die van Paul Simon Graceland. Hij staat nu waarschijnlijk nog steeds in mijn ex zijn platencollectie.
De Afrikaanse ritmes spraken me enorm aan en een dergelijke samenwerking was toen nog niet zo gewoon als nu. En door getrouwd te zijn met een Afrikaanse musicus was muziek iets wat er elke dag was.

Feestjes waren geheel anders dan die ik kende. Geen kringgesprekken, maar muziek, dansen en midden in de nacht lekker eten en daarna weer doorgaan.

Vanochtend was ik voor de zon opkwam al wakker en bedacht me dat dochterlief al aan het werk was. Een extra vroege dienst. En morgen wordt ze weer zo vroeg op haar werk verwacht. Dus niet jammeren dat ik te vroeg wakker was maar lekker de radio aan via mijn telefoon en toch weer in slaap gevallen. Daarna rondje boodschappen en nu met de gratis krant in de tuin van een kopje koffie genieten. Straks wat dingen bijknippen in de tuin.

En dankbaar zijn dat ik wat voel. Dat ik zie hoe mooi de roze pioenrozen zijn, dat ik zie hoe mijn tuin volstaat met allerlei mooie bloemen, niet netjes met stukjes zwarte aarde rondom, maar in elkaar geweven als een bloementapijt.

Dankbaar dat ik gisteren de laatste restjes boekhouding deed, een bonnetje mistte en mijzelf toestond om daar maximaal 15 minuten over te piekeren. Daarna was het klaar. KLAAR! Nee...niet weer gaan zoeken, somberen, denken, piekeren....Morgen mag je weer 15 minuten, maar dat is het dan wel.
Don't sweat the small stuff zeggen ze toch? Maak gewoon een kwitantie voor die bon. Klaar! KLAAR. Opgelost.

En wat heerlijk dat vrienden reageren, me een hart onder de riem steken. Ik voel me gezien.

Volop zegeningen om te tellen dus op deze laatste dag van mei.

3 opmerkingen:

 1. Als je in het lijstje vermeld wil worden, laat je het dan even weten? Ik heb anders geen idee of je het leuk vindt om allemaal zwijmelaars op bezoek te krijgen.
  Groetjes, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marja, wat leuk dat je een kijkje neemt. Ik wil het niet als verplichting voelen, dus doe maar niet in een lijstje. Als ze komen is dat extra leuk. En kan ik een keertje geen inspiratie vinden, dan is het geen teleurstelling.
   Fijne zondag!

   Verwijderen
 2. Heerlijk! Ik had er een cassettebandje van in de auto. Ik zat veel op de weg en dit was zo zalig met het raampje open en maar mee swingen....

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.