zondag 1 juni 2014

Nou!

In mijn straat wonen mensen die de geluidsbarriere iedere keer kunnen doorklieven met hun omgang met hun kinderen en het zeikerige geluid van de inwonende volwassen dochter en moeder van die kinderen. In mijn oren  - ik versta haar taal niet, maar wel haar intonatie - is ze de hele dag boos op haar kinderen en schreeuwt ze ze toe. Soms per vergissing in het Engels en dan versta ik toch echt Shut up! Die kindjes kunnen er dan ook niets aan doen dat ze op een zelfde volume schreeuwen en als dat niet helpt dan wordt het jengelen en huilen.

Kan zelf niet zo goed tegen harde en vooral dominante stemmen, dus dat zal mijn ergernis wel verklaren. Of misschien ben ik inderdaad wel een ouwe zeur, die geen afleiding heeft en op alle dingen let. Ook speelt verder iemand gezellig op zijn buitenboxen de gehele verzamelCD van Blof af. Het volume is hoog, maar de ergernis minder. Zou het een verzamelCD van Iron Maiden en consorten zijn dan was ik misschien minder blij.

Ben een beetje ongedurig merk ik, gespannen en kriegelig. Ach...zei Pim Fortuyn al, Mensch ga toch koken en laat ik dat maar eens gaan doen. De koelkast ligt vol met verse groentes en vanochtend heb ik al wat kip uit de vriezer gehaald.

Zo..het is nu na 1800 uur; de supermarkten zijn dicht; ik heb de roep van de Magnum-ijsjes kunnen weerstaan en ook de rollen koek en snoep hoef ik niet te halen, want dat kan nu niet meer. En ja...natuurlijk, waar trek is, is onrust. Trek trek...het is gewoon een bedekken van onrustgevoelens. Ik denk dat ik het wel snap, het heeft te maken met een opdracht van mijn psycholoog. Waar ik ook vandaag weer aan heb gewerkt. Wat herinneringen wakker maakt en de bijbehorende gevoelens ook.
En het onzichtbaar zijn. Alles wat ik vandaag heb beleefd is niets, geen uitzinninge Facebookfoto's, geen leuke uitjes, geen nieuwe kleding, restaurantbezoek, bergen vrienden, de Barbeque van € 1600,-- staat hier ook al niet, geen selfies in een exotisch oord...
Stop eens even. Je zou nog hele pagina's kunnen vullen met alles wat je NIET hebt, alles wat je NIET heb beleefd en wat je NIET ...maar hé...gaat dat je helpen? Kom je daardoor in een betere stemming.
Kom op nou....

Maar wel een mooie Libelle gezien in die tuin, diverse katten die even een beetje water uit mijn vijver komen drinken, wat bloeien mijn rozen uitbundig.

Nou...adem in, adem uit, trek je huishoudschort aan en duik je keuken in en maak wat voedzaams. Leef je uit..

Het is juni, mooi weer, je bent vrij om te gaan waar je wilt, met wie je wilt, gekleed hoe je wilt, niemand gooit een baksteen naar je hoofd omdat je andere keuzes maakt dan de buurvrouw en jij gooit zelf ook niet met bakstenen (toch??), en verdorie zeg...een hele koelkast vol eten, hoe fijn is dat?

En bovendien heb je de belofte aan jezelf volbracht. Je hebt bijna je volledige vakantiegeld gestort naar je enige nog openstaande schuld. Je had ook een vakantie kunnen boeken, of nieuwe kleren kunnen kopen, of inderdaad 15 dozijn Magnums kunnen halen.

9 opmerkingen:

 1. Ook bij mij in de straat destijds buren die het niet zo nauw namen met geluid. Het heeft niet lang geduurd. Ik ga er altijd meteen op af.
  Zo ook vorige week met een 50-jaar feestje innde tuin met DJ. Ik er naar toe, aangebeld en zo vertelde mevrouw, het was haar man en ze had de naaste buren verteld over het feestje...
  Lang verhaal kort, als ze ooit weer zo'n feestje houdt gaat ze iedereen die ze overlast bezorgt vooraf op de hoogte stellen,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier regelmatig wat men noemt overlast van harde muziek als er weer eens iets in de stad georganiseerd word, vroeger ergerde ik me er ook aan,maar ben er anders over na gaan denken, meer positief , want oke het is lawaai en het duurt soms de hele dag of een hele avond, maar het is geluid van mensen die plezier maken . elders in de wereld leven mensen ook met lawaai,maar dan van vallende bommen en of oorlogsgeweld en dat duurt niet een avond of een dag ,maar soms een leven lang. als je het zo bekijkt valt die geluidsoverlast eigenlijk best wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie reactie! Ik zal er aan denken als hier weer kermis is!

   Verwijderen
  2. Zeker een mooie reactie. Dank je!

   Verwijderen
 3. Gisteren nog gehoord Live Iron Maiden, erg goed hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij krijgen volgend weekeind het Open Air Festival hier voor de deur: http://www.tickets4u.nl/tickets/Amsterdam-Open-Air/4444.html

  Ik kan niet wachten:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi weekend om fietstochtje te maken dan. Of een oude tante te bezoeken.

  Een koelkast vol eten en je vakantiegeld gebruikt om de schuld af te lossen. Goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier ook overlast, al jaren, vorige week flipte ik helemaal en heb ik er op een niet al te vriendelijke manier iets over gezegd.
  De overlast wordt veroorzaakt o.a veroorzaakt door bezoek van een achterbuurvrouw.
  Ze zit hier dagelijks, uren, vaak 6, aan een stuk bier te drinken en oorverdovend hard te "praten", kan alles letterlijk verstaan ook al zit er minimaal 20 meter tussen.
  Gisteren hoorde ik haar zeggen, die kkkkkbuuf (moi) moet haar bek houwe en doppen in haar oren doen.
  Ik geef het nu uit handen aan de woningcorporatie die gelukkig achter mij staat.
  Linda.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.