maandag 16 juni 2014

Maandag, tel je zegeningen dag

Wat zijn mijn zorgen en trauma's klein als je alle berichten over ISIS leest. En, per ongeluk, toch naar de gruwelijke beelden kijkt.

Ik mag elke God geloven die ik verkies of geen één, kan dragen wat ik wil, tel mee als vrouw en heb een dak boven mijn hoofd, eten in de kasten en het is hier zo goed geregeld dat als je in een dip zit, er genoeg therapieen zijn om een leven lang te volgen. Ik hoef mijn zoon niet uit een greppel op te graven. En momenteel maakt half Nederland zich druk of hij woensdag wel op tijd thuis is om 11 mannen tegen een balletje te zien trappen.

Het halfbroertje van mijn dochter kreeg gisteren tijdens een autoritje voor Vaderdag een Absense (zo bleek achteraf). Hij reageerde op niets, kwijl kwam uit zijn mond en zat in zijn kinderzitje met zijn ogen wijd open. Dochter is onmiddellijk van de snelweg afgegaan en heeft 112 gebeld. Ze wisten niet wat hij had, maar het zag er eng uit vertelden ze. Ambulance is gekomen en wat een lieve vriend heeft mijn dochter getroffen. Hij ging met broertje mee in de ziekenwagen en dochter reed met de rest van haar familie erachter aan. Uren in het ziekenhuis gezeten en het was niet iets wat een minuutje duurde, maar hij was langer weg.

Dus in plaats van een gezellige middag zaten ze in het ziekenhuis. Met de nieuwe leg van haar vader, op vaderdag. Ze was laat in de avond pas weer thuis en vanochtend al weer vroeg uit de veren om te sporten. En dan straks weer werken.

Wat een geweldige dochter heeft deze vader! En deze moeder natuurlijk. Supertrots op hoe ze dit, samen met haar vriend, heeft aangepakt.

Ik heb mijn Bless the House rondje gedaan, met enige moeite, maar dat kwam door rare dromen, niet kunnen slapen en gewoon tsja...ik zou wel wat moed van mijn dochter kunnen gebruiken.

En toch; ik besef terdege hoe goed ik het heb. Dat ik uberhaupt kan zeuren.

Freedom quotes

Zo, kopje koffie (goed voor je tanden schijnt het) en eens kijken of de keukenvloer droog is.


5 opmerkingen:

 1. jee wat een schrik zeg en wat knap dat ze gewoon auto kon rijden. Fijn dat je tevreden bent over de vriend . Heerlijk als t zo goed met je kroost. knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter is altijd enorm koelbloedig in dit soort situaties. Mooi als je dat kan.

   Verwijderen
 2. Wat goed van je dochter en lief van haar vriend! Terecht trots hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt eng, die ontwikkelingen van ISIS, angstaanjagend. We mogen inderdaad wel blij zijn dat we in een veilig land wonen!
  Wat goed van je dochter dat ze het hoofd koel hield en ook lief van haar vriend ;-)
  Gaat het nu weer beter met het knulletje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de week nader onderzoek in het ziekenhuis, dus even afwachten wat daaruit komt.

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.