dinsdag 3 juni 2014

Kabbel en babbel

En zo kabbelt het leven hier voort. Af en toe een hoogtepunt, soms een dieptepunt, maar eigenlijk vergelijkbaar met een heuvellandschap. Zonder dalen geen heuvels. Moet je natuurlijk niet in een polder wonen, waar geen enkele natuurlijke heuvel is en alle wegen kaarsrecht zijn, maar goed...het gaat om de metafoor.


Gisteren de boekstukken en ordners afgegeven en aan de bank de wijzigingen doorgegeven, dus daarmee is het hoofdstuk Bestuur van een Stichting zo'n beetje afgerond. En ook het malen over heb ik het wel goed gedaan, is het boekhoudtechnisch verantwoord, heb ik alle stukken, bla die bla die bla die bla.

Nu is het zaak om een balans te vinden en uit de loop te komen in mijn denken en piekeren, zodat ik die vrijgekomen energie voor mijzelf kan gebruiken. En zoals mijn psycholoog al aangaf; je hoeft ook niet alle dagen positief gestemd te zijn. Maar accepteer je staat van zijn. En durf ook kwetsbaar te zijn. Het is wat het is. En morgen is wat morgen is.

Mooie linken gehad van inspirerende TED talks over het onderwerp. Mijn tweedehands boek kwam vandaag binnen..goh...ik heb genoeg materiaal om me lekker in te lezen.

Zoonlief kwam gisteren nog wat studieboeken uit zijn oude kamer ophalen omdat hij hoopt dat we binnen niet al te lange tijd veel meer overlast van hem krijgen in een blauwe vorm. De wachtlijsten worden rap korter en daarom vond hij het verstandig om zijn kennis van die maatschappij weer helemaal up to date te hebben. En ik weet zeker dat hij zijn netwerk ook weer aanspreekt.

En net kwamen mijn dochter en haar vriendje binnenrollen. Hij had een bosje bloemen voor me meegenomen. Wat lief zeg!

Al met al veel mooie dingen om me heen. En ik ben blij en dankbaar dat ik er oog voor heb.

Geen opmerkingen: