dinsdag 30 december 2014

Digi nee

Vandaag de knoop doorgehakt, na enig rekenwerk over een aanvullende verzekering die ik niet meer neem in 2015. Dus vrolijk proberen inloggen via mijn ziektekostenverzekeraar via hun knop inloggen met Digid deze aanpasssing door te voeren.

Dat werkte de hele dag niet.

Bedacht dat half overstappend Nederland natuurlijk nu nog op de valreep inlogt en regelt, dus nam me voor wat later op de dag of misschien wel heeeeeeeeel laat in de avond in te loggen. Toch nog maar even gecheckt via de officiele DigiD site en die gaf aan dat er inderdaad een inlogprobleem was/is.

Maar ook via Social Media tips gelezen hoe je dan wel bij je ziektekostenverzekeraar kan komen en dat kan via de omweg door op de Digid site in te loggen en dan door te loggen naar je ziektekostenverzekeraar.

Gelukt.

Ik ben blij verrast met alle lieve reacties op mijn log over mijn lagere getallen. Dat geeft de burger moed. Ook was het fijn om op de verjaardag van een vriendin te zijn en daar weer wat andere mensen te spreken.

Of eigenlijk; het is gewoon heel prettig om weer mensen te spreken. Tegen jezelf praten is toch weinig verrassend.

Vandaag ook een hele bups medicijnen gehaald. Kan het nog mooi op het conto Eigen Risico 2014 en beginnen we vanaf donderdag weer met een schone lei. In mijn begroting is het potje Eigen Risico in ieder geval al gevuld. En ik vermoed dat dit ook weer spoedig leeg zal zijn. Krijg nu ook een pilletje voor het omlaaghouden/brengen van mijn Cholesterol, alhoewel de waarden hiervan goed waren en niet te hoog. Toch wel een pilletje, omdat het goed voor de vaten is.
Ik ben liever geheel pil-vrij dus denk er het mijne van, maar ik weet ook dat ik nu even niet moet mauwen en ervoor moet zorgen dat mijn gewicht omlaag gaat en lager blijft. Pas dan mag ik mijn mening geven over eventueel niet meer nodige medicatie.


Had nog precies een tientje op mijn huishoudrekening voor 2014; dus vandaag boodschappen voor wel € 8,50 gedaan. En ik moet erbij zeggen dat dit een flink aantal pakken Soja melk waren en er nog genoeg groenten en vlees op voorraad zijn voor de eerste week van het Nieuwe jaar. Heb wel genoeg geld klaarstaan voor januari, maar ik vind het overzichtelijk voor mijzelf om proberen om binnen het door mijzelf opgelegde budget, rond te komen.

Verder lekker mijn Kerstboom afgetuigd. Je moet toch wat met al die opgekropte agressie. En nu maar eens heel duidelijk op alle dozen geschreven wat erin zit, zodat ik minder hoef te denken in welke van de 4 dozen de witte ballen ook alweer zaten. Als ik dit jaar behoefte heb aan Witte Ballen natuurlijk.


4 opmerkingen:

Yelena Yeli zei

Weet je wel zeker dat je die statines wilt gebruiken? Ga er maar eens op googlen. Zo gezond zijn ze vaak niet.
En een jaar of wat geleden zijn de waarden voor cholesterol naar beneden bijgesteld door de VS als handreiking naar de pharmaceutische industrie.

valhalla zei

Er wordt gezegd dat statines gebruiken omdat je je cholesterol naar beneden wil brengen, is als het kapotschieten van de brandweermannen omdat er brand is.
http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/11/03/statines-wondermiddel-of-tragedie/

Wel fijn dat je kerstboom is afgetuigd. Fijne jaarwisseling!

Nietzomaarzooo zei

Ga er nog even over nadenken. Want mijn waarden (beide) zijn goed.

Nietzomaarzooo zei

Ben aan het lezen en het doosje met tabletten blijft dit jaar nog even dicht. Eerst even verder lezen.
Ben helemaal geen pillen-addict. Heb thuis alleen maar een doosje Paracetamol.

En wil bovendien juist door goede voeding mijn waarden normaal houden en/of krijgen.

Bedankt allebei voor het meedenken!