dinsdag 16 december 2014

Het foute hoekje

Was aan het twijfelen of ik mijn kerstspullen nog verder zou neerzetten, plus de kerstboom want wilde eigenlijk de uitslag van een onderzoek afwachten. Maar het is nog niet gedaan en er volgen nog meer onderzoeken.

Toch bedacht ik me en vond dat ik gewoon meer licht nodig heb. En zachtheid en schoonheid. En humor.

Dus gaan graven in mijn kelderkast (zo noem ik 'm, al is het gewoon een kast onder de trap hahah). Wat een juweeltjes uitgegraven weer. En zoveel...zoveel..meer dan genoeg. En oude en kapotte spullen nu maar echt weggegooid. Ook hier ruim ik op en verminder ik het aantal dozen.

Wel mis ik 1 dingetje en die heb ik ooit,  in de zomer nota bene,  op Texel gekocht. Een Kerstvogel. Stond altijd met Kerst op mijn werkplek, samen met foute ballen. Ach...hij zal wel weer terug komen vliegen en is het het nodig dat ik die vogel erbij heb?? Nee toch? Niet druk maken en stoppen met zoeken.

Heb, naar aanleiding van Het Foute Uurtje, een Fout Hoekje gemaakt, met allemaal van die Kerstmishuisjes, waar je een waxinelichtje in kan doen plus diverse heul foute Kerstkaarsen in de vorm van de Kerstman, Kerstbeer. Allemaal meer dan 25 jaar oud en toen was het al fout hahah..

Maar wat dondert het. Heb denk ik een beetje Engels bloed want zou het liefste van die slingers maken met gekleurde blaadjes en Christmas Crackers. En van die Pie's en andere heerlijkheden. Maar ik doe het niet, want niet zo goed voor de glucosewaarden al die koolhydraten. Die slingers heb ik vroeger wel gemaakt hoor toen mijn kinderen nog jong waren. Heerlijk frutselen.


Ooit maakte ik een Gevulde Kalkoen voor een gezelschap die dat geheel niet kon waarderen. En perfectionist als ik toen was, ook nog kastanjepuree en dat soort dingetjes. De Oma van mijn vader was een zeer goede kok. Haar dochter echter niet, die maakte van die grote smakeloze gehaktballen in de soep of in de spaghetti, zelfde recept, even smakeloos. Kruiden had ze niet van gehoord, alhoewel haar keukenrekje aangaf dat ze echt wel bekend waren in die jaren.

Het maakt verschil of er met liefde wordt gekookt of dat koken gezien wordt als Oh bah...weer voor 16 man eten maken. Alsof je in een grootkeuken staat en voor de kazerne moet koken.
Dat is een beetje hoe ik het van huis uit ben gewend. Geen culinaire hoogstandjes, gewoon zeer Hollandse pot en af en toe iets exotisch als Macaroni of Rijst met Ragout (uit blik - nog erger), maar allemaal een beetje tot snot gekookt en weinig variatie. Je wist als kind al direct wat je op vrijdag ging eten of zondag. Of zaterdag.

En toch vind ik het belangrijk om dan juist wel, als ik me alleen en gespannen voel, mijn huis te versieren. De Kerstboom op te zetten, de lichtjes aan te doen. Heb leuke passende geschenken gekocht voor mijn kinderen en hun aanhang, die leg ik deze week onder mijn boom. Wanneer ze langskomen waaien om die op te halen weet ik niet; wel dat ik ze met liefde voor ze heb gekocht.

Leuk klusje voor morgen; de Kerstboom versieren.

5 opmerkingen:

Ivy zei

Die medische molen van jou draait best lang door, zeg! Hopelijk weet je nu snel waaraan je toe bent en valt het mee. Sterkte in ieder geval.

Heerlijk, die Engelsen met hun versieringen. Zelf wil ik het niet zo bont, maar als ik het bij anderen zie, vind ik het ook wel weer wat hebben.

Kijk jij ook naar Miranda op de BBC? Wat een gaaf mens en een leuke serie is dat hè?

Ik had ooit (zo'n 25 jaar lang) een Belgische schoonmoeder, een heel lief mens maar die kon ook niet koken. Zette rustig bloemkoop anderhalf uur op en dat soort dingen. Maar haar frites waren onovertroffen, dat dan weer wel.

Nou, veel plezier met het optuigen van je boom.
Groetjes,

Pecunia zei

Veel plezier met de kerstboom versieren. Het maakt echt verschil als je zo'n boom neerzet. Het wordt toch allemaal wat zachter met die verlichting en wat troostrijker op de een of andere manier.

Anoniem zei

Geniet van je kerstboom! :)
Och ja, je kan het op je eigen manier vieren toch. Hoe jij het graag wil. Niet hoe 'iedereen' het doet. Wel leuk, zo'n fout hoekje. Mijn oma overstelpte ons met van die huisjes en kerstmannetjes en sneeuwpopjes waar je een kaarsje in kan doen. Heel gezellig wel, zeker als de avond valt...

Lot zei

Vandaag een heel fout dressoir gemaakt incl zingende kerstboom en kerstman, die staan er maar tot zaterdag dan gaan ze naar kleinkinderen. Wel op de foto gezet en -heel erg fout- voor de kerstkaart gebruikt. Ontvangers zullen wel denken dat we beetje kinds aan het worden zijn!!!

Christel | Het rijke wijf zei

Happy face - I <3 Miranda - Hoe is het met je? Polieptechnisch?