dinsdag 1 december 2015

Dubbele woordwaarde-weigeraar

Bij de jaarlijkse controle bij de huisarts in verband met mijn diabetes (getverjekke wat een rotzin vind ik dit!!! maar het is wel zo, dus ga ik maar accepteren DAT het zo is) werd er genoteerd dat ik alweer een 'standaard' medicatie weigerde. Naast vorige jaar al de Statines.

In dit geval de griepprik. Kon/kan dit prima voor mijzelf motiveren. Heb echt al jaaaaaarenlang geen griep of verkoudheid gehad en denk dat dit chronisch zieke lijf nog wel genoeg weerstand heeft om griep te overkomen. Dus geeft u mijn spuit maar aan iemand die het meer nodig heeft. Ben niet zo van de preventieve/standaard medicatie.

Misschien ben ik wel een standaard "Is dat echt zo" dame en wil ik eerst alles zelf onderzoeken en afwegen. Of gewoon stronteigenwijs dat kan ook natuurlijk.

Verder is alles wat standaard in zo'n controle zit onderzocht en goed bevonden. Hij was tevreden. Een aantal zaken moet ik proberen om in 2016 echt budget voor vrij te maken (vind ik zelf). Een keertje naar een goede pedicure en hij zei dat misschien een Podoloog ook iets was, maar gaf zelf al aan dat dit 'kostbare' trajecten zijn, want ik legde uit dat ik qua inkomen niet zo ruim zit, dus vandaar dat ik op de vraag mondverzorging een ander antwoord had dan gebruikelijk. Dat lagere inkomen betekent schrappen in alles wat niet perse noodzakelijk is.
Kan hij niks mee natuurlijk, maar ik wilde duidelijk maken dat hoppa even dit doen en even dat laten onderzoeken of een trajectje in wat ik uit eigen zak moet betalen, ik me niet zomaar kan permitteren.

Vanochtend vroeger dan normaal gelopen met man met hond, want we zagen een enorme bui op Buienradar in het verschiet liggen. Het was dan ook minder druk in het bos en we waren net niet op tijd klaar, maar ach...wel samen (als vanouds) lekker nat geworden.  En weer heerlijke gesprekken. Van lover naar loper. Het is maar 1 letter verschil uiteindelijk.

Daarna thuisgekomen mijn administratierondje gedaan en ole ole....ook deze maand ben ik nog steeds in staat om alle rekeningen te kunnen betalen en niet rood te staan. Zonder schuifpuzzelsysteem, maar dankzij de buffert!
Die wel ras minder wordt, maar ik moet me maar voorhouden dat daar buffers voor zijn. Niet om meer meer meer en dan heb je meer en dan wil je nog meer, maar om genoeg te hebben. En dat heb ik. Vind ik.

Is dat niet vreemd. Met mijn wereldsalaris, waar ik een paar jaar terug heel angstig van zou zijn geworden, zo angstig dat ik al naar een touw zocht, concludeer ik nu dat ik meer dan genoeg heb?
Heb ook geen hekel aan mijn administratie bijwerken, of bonnetjes bewaren om die in te voeren in mijn spreadsheet, want juist dat overzicht geeft inzicht. En daardoor rust in het hoofd. Of even een dagje onrust, maar dat duurt niet langer dan dat dagje.

Blijven kijken naar wat ik allemaal wel heb en dan niet eens in termen van bezit. Man met hond houdt me scherp en dat waardeer ik en zo heb ik nog meer vrienden die dat doen. Of lieve familie. Of bloggers.

Straks nog even langs de apotheek want ik moet wel mijn vitamine D gehalte aanvullen. Niet zo mega laag als vorig jaar, maar wel te laag volgens de norm. (De pharma-norm????).11 opmerkingen:

Unknown zei

big pharma zal eerder beweren dat je niet zoveel d hoeft te slikken want dan worden mensen lekker ziek!

Anoniem zei

Uit je blogs blijkt dat jij je voeten met liefde vertroetelt. Maar als je de euro's bij elkaar geschraapt kunt krijgen is een voetverzorging door een goede pedicure echt het geld waard. En de energie en voldoening die jij uit het wandelen haalt mogen ook best meespelen. En weet je lekker buiten lopen in het daglicht draagt ook een stukje bij aan de vitamine D die je dagelijks nodig hebt. Blijf lekker je eigen ding doen! hartelijke groet, JBR

Willy Wonka zei

voetverzorging bij Diabetes komt heel vaak voor vergoeding in aanmerking ook al bij een beperkte aanvullende verzekering.

Anoniem zei

Ik gebruik ook vit. D en dat is echt nodig hoor. Nu neem je helemaal geen vit. D op al zou de zon schijnen. Goede en goedkope vit D3 is Bonusan vit. D3 druppels in olijfolie.
En over statines kan ik zeggen dat die bij vrouwen niet werken. Probeer geen transvetten te eten. Maar die zitten vooral in koekjes en die at je toch al niet. En neem liever roomboter van 99 ct dan dure be.cel
Groot gelijk dat je de grieprik niet neemt ik ook niet. Altijd critisch blijven met wat de dokters voorschrijven. Ik ben het ook hoor. Door af te vallen ben ik van de bloeddrukpillen af. En waarom naar een pedicure als je voeten goed zijn. Eelt kan je zelf wel verwijderen. Tenzij je wonden of andere ellende aan je voeten hebt. Zet 'm op. Ik hoop dat er nog betere tijden voor je komen.
Mary J

Lot zei

Klopt moet dan wel gebeuren bij een medische pedicure met alle diploma's en bij de meeste zorgverzekeringen in de aanvullende op verwijzing van de huisarts/specialist. De mijne doet er 45 minuten over en komt ook nog aan huis, heerlijk morgen komt ze weer.

Christina zei

Vitamine D zit in overvloed in heel goedkope levertraan. Dus niet naar de apotheek maar naar de drogist, scheelt een heleboel geld (ook in capsulevorm, zelfs in de aanbieding bij het kr.ui.dva.t deze week ;-)

OpnieuwBeginnen zei

Ik zou net schrijven dat levertraan niet zo gezond is. Het is wel de goedkoopste bron van vitamine D. Je eet eieren. In rauwe eierdooiers zit veel vitamine D. 150. D3 is de maximale hoeveelheid. Je kunt veel slikken voordat je zo hoog zit.
Succes.

Nietzomaarzooo zei

En je moet er een bepaalde indicatie voor hebben, die ik niet heb want mijn voeten zijn goed. Geen verminderd gevoel of wondjes.

Nietzomaarzooo zei

Ben al aan het schrapen hoor!

Nietzomaarzooo zei

Ga het uitzoeken. Dank voor de tips

Petr@ zei

Tips genoeg zou ik zo zeggen ;-)
Ik doe er ook mijn voordeel mee, handig hoor!
Fijn dat alles goed gaat!