dinsdag 15 december 2015

Kruimeltjes sparen

Met mijn huidige inkomen kan ik (bijna) niet sparen. Niet een vast bedrag van een paar honderd euro, of honderd euro, of zelfs vijftig, of zo zoals ik her en der lees, of meer. Ik krijg geen dertiende maand, noch vakantietoeslag, dus geen extra's. Toch doe ik aan kruimeltjes-sparen.

Losse euro's in een potje stoppen aan het eind van de week.
Euroclix
Zegeltjes bij de AH
Meedoen aan enquetes
En afgeroomde bedragen (denk aan 77,73 is 80 euro in mijn budgettering) en dan de rest wegboeken naar een spaarrekening.


Het voelt heel erg knieperig, vooral omdat ik de laatste tijd veel grotere bedragen dan kruimels terug moet boeken om uit te komen en toch blijf ik het doen.

Ja, ja, ja....een baan met betere vooruitzichten (of in ieder geval meer zekerheid qua inkomen ook al zou het laag zijn) zou meer lucht geven, maar zolang die er niet is en misschien komt dat ook nooit meer, moet ik roeien met de riemen die ik heb. Vind ik.
Heb de hoop verloren dat de arbeidsmarkt op een vrouw van 55 zit te wachten. En heb ik hoop, dan lees ik dat er weer duizenden banen op de tocht staan in diverse sectoren.

Ik merk dat ik wat nerveuzer ben dan normaal. Omdat ik niet weet hoe de maand januari qua werk verloopt. Of februari, of maart, of..  Ik weet dat de eerste twee weken het bedrijf dicht is, maar is er daarna werk? Ik doe alles om mijzelf rustig te houden, maar ik moet toegeven dat ik aan alles merk dat ik een beetje paniekeer soms.

Gelukkig heb ik vandaag wel weer heerlijk gelopen met de man met hond en daarna nog even thuis koffie gedronken (de hond een bak water) en heel lang gepraat. En hem naar het zelfmaakproject laten kijken waarna ik nog goed advies kreeg.
En heel erg...het ruikt nu zo lekker naar man in huis :)

Dus daarna maar even snel nog langs de bouwmarkt en dat voelde zo fijn, dat ik gewoon mijn fiets kan pakken, kan fietsen en nog een voordeelbon had waardoor mijn totale uitgave € 1,34 was.
Thuisgekomen weer heel lang met mijn broertje gesproken via Skype.

Die met allerlei relatiezaken zit. Ik gaf hem al aan dat hij wel advies vraagt aan iemand die al jaaaaaaaaaaaaaaaarenlang geen relatie heeft. Zoiets als een schriftelijke cursus zwemmen.

En dan nu nog maar weer even lekker aan mijn projectje werken en merken dat ik ondanks het klagerige begin van mijn log, me nu wel weer prettiger voel. En misschien ben ik ook wel zo'n klagende drager.

Buiten dat lekker de was gedaan en zo direct ook nog even mijn bed opnieuw opmaken zodat ik vanavond een lekker vers bedje heb. Hoop ik wel dat ik me niet weer als een rups in een cocon oprol in mijn dekbed. Voelt nogal klammig in de ochtend :)

Allez hop...aan de slag!!!

Nawoord:

Yeah: Project is klaar! Wel een uitdagende klus nog op het eind van kleine gaatjes en dunne schroeven, maar gewoon maar stug doorgaan en doorgaan en doorgaan en uiteindelijk: Klaar!

Benieuwd wat zoonlief ervan vindt.

Nu even eten maken, bakje sla voor morgen naar werk en dan even ontspannen. Alle doe dingen weer gedaan voor vandaag.


4 opmerkingen:

 1. Een schriftelijke cursus zwemmen .... Heel leuk bedacht. Ik denk dat je broer gewoon vertrouwen in je heeft. Dat is fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha..... een schriftelijke cursus zwemmen, hoe verzin je het. Je kunt trots zijn op jezelf. Geef jezelf maar een schouderklopje. Ik doe het ook. Voel je hem?
  Knap hoe je met de situatie omgaat. Petje af!

  Liefs en een dikke knuffel, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die onzekerheid lijkt me ook best lastig. Hartstikke goed dat je toch nog weet te sparen op deze manier.

  En fijn dat het opschrijven je als het ware opluchtte.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kruimeltjes sparen werkt ook hoor, alle kleine beetjes helpen.
  Ik ben wel benieuwd naar je projekt hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.