donderdag 19 mei 2016

Oplossing: ik heb er een boek over gelezen

Vond het wel grappig om van een aantal mannen in mijn omgeving op mijn vraag of ze ervaring met bepaalde levenszaken/taken hadden het antwoord te krijgen dat ze er een boek (of twee) over hadden gelezen. En nu snapten ze het geheel natuurlijk.

Haal ik mijn schriftelijke cursus zwemmen nog maar weer eens van stal, want volgens mij kan je bepaalde zaken niet uit een boek 'snappen'.

En dan heb ik het niet over het koken van een lekker gerecht. Wat nog steeds kan mislukken als je oven net wat heter is afgesteld dan je op het display leest. Waarvan je dus door schade en schande weet dat de oven 10graden heter is. En daardoor je gerecht iets korter moet bakken dan het recept.
Dat heet ervaring geloof ik.

Is dat des mannen eigen? Dat het leven iets is wat je jezelf kan aanleren door er even op te studeren? Of is dat heel rechtlijnig, logisch denken?
Maar misschien is het ook wel arrogant dat ik dan denk dat de werkelijkheid hen nog wel inhaalt. Het leven is namelijk niet voorspelbaar of als ik A doe dan volgt er automatisch B.

Maar ja; zij DOEN tenminste nog iets. Ik sudder gewoon maar op mijn sudderplaatje.


2 opmerkingen:

  1. Wat is het alternatief, onder de aanname dat mannen niet praten over gevoelens/problemen/levenszaken, en geen hulp vragen? Geen boek lezen en denken dat je het wel kunt, dus dan is een boek lezen best wat. Ik had met sommige levenszaken beter veel eerder een boek erover kunnen lezen. Maar ja, boeken over psychologie zijn vrouwenboeken. Overigens vind je blog er goed, alleen vandaag vind ik je post wat makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier een mooi artikel in De Correspondent over het verschil tussen geslacht en gender: https://decorrespondent.nl/4522/Acht-pijnlijke-vragen-over-gender-die-je-niet-durfde-te-stellen/1226580815152-50b24dd3

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.