vrijdag 26 augustus 2016

Uw bonus is mijn halve dagloon

Van de week was ik weer braaf mijn script aan het voorlezen aan potentiele klanten en een dame gaf me aan dat ze de bonus die zou krijgen om over te stappen zo minimaal vond, dat die speciale aanbieding helemaal niet interessant voor haar was.

Ik rekende het eens even na en vond het wel cynisch dat ik voor deze bonus een halve dag moet werken, bruto.  En daar bij elke beller nog blij en opgewekt over moet doen.

Dat gaf de doorslag en toen heb ik de rest van de middag vrij genomen. Op eigen kosten. Kan ik beter die tijd stoppen in mijn Stappenplan. Eet ik wel een weekje zuinig aan. Of niet: ook heel goed voor de massa-beheersing.


Want ik werk niet met commissies, bonussen, extra's. Alleen op dagbasis een veer (lees compliment op kleuterniveau) in mijn reet als ik "goed" heb gepresteerd en dat is de volgende dag direct vergeten, want dan staan de tellers weer op nul. En de veren weer terug in de reet  opslagruimte van de baas.

Afbeeldingsresultaat voor feather in ass

Door diverse duwtjes in de rug en nog meer duwtjes en mensen die (tegen beter weten in misschien wel of door wanhoop gedreven van Jemig wanneer DOET ze nou eens iets) bleven duwen, merk ik dat ik in een andere state of mind ben.

Boos
Wat wil ik dan wel?
Hoe ga ik dat bereiken
Wat wil ik allemaal NIET
En hoe ga ik alles schrappen wat ik dan dus NIET meer wil.

Afbeeldingsresultaat voor dat zijn leuke dingen voor de mensen

Kijkt...en dat zijn leuke dingen voor de mensen. Want ik bedacht dat ik WEL wil genieten van wat de dag me vandaag brengt. En dat was die dag een 10 als weerrapport en zou het niet zonde zijn om die hele dag binnen te zitten en constant van de potentiele klanten te horen: nee, nee, nee, nee, nee en nee, hoeft niet, wil ik niet, geen interesse.

Dus breek daaruit, ga in de zon zitten, fietsen, geniet van 100 muggen die je in je benen steken, maar ervaar de zomer! Het leven is te kort om veren te verzamelen.

Volgende week kan het alle dagen zo maar weer regenen en dan is binnen zitten geen straf. Nou ja...nog steeds wel, maar daar werken we aan.
5 opmerkingen:

 1. Er hangt iets in de lucht bij jou......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ben je in je tweede puberteit beland. Go for it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je laatste zin laat me schateren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende week is het nog steeds mooi weer, alleen minder warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms moet je wel eens recalcitrant zijn, toch?
  Die LP had ik vroeger ook, zette ik altijd op als ik aan het poetsen was in huis, heerlijke afleiding.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.