dinsdag 23 augustus 2016

Vrij zijn!

Dat wil ik.

Vrij zijn van mijn werk. Niet toch weer morgen naar mijn werk hoeven, daar de hele dag hetzelfde script achter elkaar zeggen en hopen dan 10 mensen van de 100 zeggen: "ja, dat is goed". En daar geen drol mee verdienen.

Vrij zijn om heerlijk van de zon te kunnen genieten;

Vrij zijn om vakantie te kunnen hebben; gewoon in eigen achtertuin is goed genoeg.

Vrij zijn om straks tegen de werkgever te kunnen zeggen dat hij zich niet aan de Nederlandse wet houdt;

Vrij zijn om gewoon simpelweg zonder domme targets te hoeven werken. Voorgekookte scriptjes op te lezen met de spreektaal van de werkgever.

Vrij zijn om zinniger werk te doen.

Vrij zijn om niet in de salarisval te trappen. Ik hoef niet een baan met meer geld; ik wil wel meer vrijheid. En gewone arbeidsvoorwaarden.

En misschien ben ik al vrijer dan ik denk. En zie ik dat gewoon nog niet.


Vanochtend vroeg direct de badkamer maar gedaan; is dat tenminste ook weer lekker gedaan. En de was lekker buiten gehangen. Die was ook zo droog.

Vandaag zo heerlijk gelopen. Vroeger gestart omdat het een warme dag zou worden en zoveel leuke honden en hondeneigenaars tegengekomen. Daarna nog een bijzondere ervaring in een winkel in de stad en samen met man met hond ook nog ergens een kopje koffie gedronken op een terras in de zon.
Zo lief dat de bediening ook voor de hond een bak water meenam!

Toen ik vanochtend vroeg wakker werd hoorde ik sirenes. Ik dacht ergens op de hoofdweg achter mijn huis, maar het was in de straat. Ambulance, politie en brandweer. 
Bedacht ik me dat als ik niet beter met werkstress omga, of die helemaal uit mijn leven ban, die wagens ook voor mij konden komen. Hartaanval, beroerte...allemaal stressgerelateerde zaken. 

Dus geniet ik van de dag die ik wel heb en kijk ik wel hoe het morgen loopt. Ik kan op ieder moment beslissen om op te staan en te zeggen dat ik vandaag liever in de zon ga zitten. 

De zon is allang onder, dus nu nog maar even van een zwoele avondlucht genieten. En van bijzondere mensen in mijn leven die dingen in mij zien, waar ik zelf blind voor ben.


8 opmerkingen:

 1. Ik vind de situatie waar jij in zit heel moeilijk. Ik kan me voorstellen dat je het af en toe niet meer ziet zitten. Toch raap je jezelf iedere keer weer bij elkaar en maak je er wat van.
  Hoe moedig is dat. dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg dat jullie op het werk zo in de tang van de baas zitten dat jullie geen actie tegen zijn onwettige handelen durven ondernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop zo dat je snel leuk werk vindt. Dit is gewoon niks voor jou, en je wordt er ook niet vrolijk van!
  Pak je genietmomentjes, maar dat doe je gelukkig wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je toe dat je snel een geschiktere baan vindt, want dit ruikt bijna naar slavernij. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.