zondag 2 oktober 2016

Zondag: F1 en Harde Banden

Heerlijk vind ik het, de F1 races te volgen en dan natuurlijk te kijken hoe Max Verstappen het vergaat.

Vandaag begon de race al om 09.00 uur en ik zorgde ervoor dat ik klaar zat. De was had ik al lekker in de machine gedaan, die zou na afloop klaar zijn om opgehangen te worden (rare combi; F1 en de dagelijkse was).

En vandaag doet hij het alweer uitstekend. De Harde Banden wissel op een strategisch punt, zodat hij in de 16e ronde op 1e positie rijdt. Niet slecht voor een 18-jarige! En leuk op een forum mee te praten over het verloop van de race.

http://image1.redbull.com/rbx00593/0001/2/600/459/singa-15-quali-react-cov-max.jpg


Vandaag is Max op nummer 2 geeindigd. Toprace weer. Hij zou ook best op nummer 1 kunnen komen vandaag, maar ik denk dat zijn teamgenoot heeft moeten winnen. 


Heerlijk ontspannen de zondag beginnen en vooral geen MOETEN of verplichtingen. Ik word echt altijd heel erg iebbelig als ik mensen hoor zeggen dat ze nog naar die verjaardag MOETEN of naar hun ouders MOETEN of het zo druk druk druk hebben want ze moeten dit en dat en zus en zo. De meeste van die moet-zaken wil je zelf. En moet dat echt? Of is het meer dat je geen nee kan zeggen.

Is het niet veel ontspannender te denken dat het mag. Dat maakt mijn gedachten een stuk rustiger. En dan is het ook geen grote opgave meer. Of iets waar je tegenaan loopt te hikken.

Dus: ik mag zo de was ophangen. En daarna even genieten van het gezelschap van mijn zwangere dochter. En dan mag ik nog een stukje breien aan een baby-truitje voor een vriend van mijn zoon en genieten van de podiumplek van Verstappen.

Dan MOET ik natuurlijk morgen wel weer naar mijn werk dus tot zover mijn betoog. En dat moet omdat ik toch ergens de huur van moet betalen. Die geldboom in de tuin draagt nog steeds geen vruchten. 

Maar voor me ligt nog een hele vrije zondag die ik kan invullen zoals ik dat wil. Is dat geen vrijheid en rijkdom?


5 opmerkingen:

 1. Ik ga zo naar schoonvadertje. Ik wil het graag.
  Daarna hoop ik thuis op de zolder te gaan rommelen.
  Ik geef jou een dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik je dan nog verder een heel fijne dag wensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik je dan nog verder een heel fijne dag wensen?

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.