vrijdag 8 december 2023

Opstopping

Kwam uit de lift, naar het perron, stond er een dame en die had al haar megagrote koffers voor/in het poortje gezet waar je moet inchecken. Zelf stond ze te wachten op haar dochter gaf ze aan.

Ik werd een beetje ongedurig van zo'n duffe actie. 

Mevrouw; kunt u die koffers opzij zetten; ik kan er niet doorheen namelijk. En ook niet overheen.

Oh.

Dat ging allemaal zeer moeizaam. Maar had geen enkele behoefte om eens flink te helpen. Was gewoon een loeistomme actie. Los het lekker zelf op! Je zet toch je koffers niet zo pontificaal precies in het doorgangspad?

Toen ik door het poortje ging, piepte ze snel (toen wel) achter mij aan met haar horde koffers en zette ze allemaal buiten het poortje op het perron. Mmmmm... rare actie. 

Fucking amazing!

Elke dag beleef je wel iets blog-waardigs in het OV. Dat dan weer wel. 

Jullie ook?


8 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nee. Ik ga ook best vaak met het OV. Deze week vier keer. Maar wat jij allemaal meemaakt... Dus ik heb geluk, want je verhaal van vandaag is natuurlijk idioot, maar ja dat kan, gewoon een raar iemand. Maar je andere verhalen zijn wel echt ernstig.

izerina zei

Ik reis vrijwel nooit met de trein. Als ik je blogs lees,mis ik niets

nicole orriens zei

Dat is inderdaad wel een beetje lomp van die mevrouw om de boel zo te blokkeren. Misschien had ze het niet door?

pourquoi pas ??? zei

Ander soort verhaal, grootmoeder die haar kleinkind met schoenen aan in supermarkt op de boodschappen band laat zitten. Nee ik was het niet. Ik heb er wat van gezegd; sorry mevrouw maar ik vind dit echt niet hygienisch of normaal. Ik heb toch regelmatig het gevoel dat de mensheid gekker is dan dat ik mijzel vind.

mrs H. te B. zei

Ik blijf me verbazen - zowel zelf, als om jouw verhalen! Ik ken de mensen die pal voor het poortje wachten om in te checken om vijf voor negen - kortingstarief.... Heel onhandig, maar gelukkig kent mijn incheck station meer poortjes. En hoewel we redelijk bij elkaar in de buurt werken heb ik veel minder pech met mijn ov-reizen, gelukkig!

Anoniem zei

Daar zou ik ook heel kribbig van worden. Wat een suf tiepje.

Mevrouw Niekje zei

Ben al jaren niet meer in het OV geweest. Maar op de fiets beleef je ook veel hoor! Mensen die al telefonerend en whatsappend door smalle straatjes rijden en je net niet raken - omdat je zelf wél goed uitkijkt! Grote plassen water waar je langsfietst, net op het moment dat er een auto doorheen sjeest! Mensen die je op de rotonde geen voorrang geven zodat je met gevaar voor eigen leven aan de andere kant komt. Asociaal gedrag genoeg, maar gelukkig ook automobilisten die wel voorrang verlenen, goed opletten bij regen en in het donker en zelfs voorrang verlenen als je het niet hebt maar als een verzopen kat op de fiets zit.

johmar zei

Niet zozeer in het openbaar vervoer, maar wel op het kantoor waar ik schoonmaak. Daar moet je met een pasje door de toegangspoortjes naar de verschillende afdelingen. Maar ja dan moet je wel je pasje steeds meenemen als je van de afdeling gaat. Ach nou ja ,dan gaan we toch met zijn allen op een pasje het poortje uit en dan klagen als ze even later alleen door zo'n poortje moeten en het pasje dan niet werkt, omdat ze niet in- of uitgechecht zijn.