maandag 19 februari 2024

Wedden

Bijna elke ochtend win ik de weddenschap mij mijzelf weer. 

Raad hoe koud/warm het is. 

Mijn bus rijdt langs een pand waar een temperatuurmeter hangt. En 9 van de 10 keer raad ik het goed. Dan geef ik mezelf een hand of een klop op mijn schouder. En na 10 x goed raden een medaille.

Doen jullie wel eens zulke spelletjes. Gewoon om even te kunnen ontspannen?7 opmerkingen:

izerina zei

Oh ja. Als ik in de tuin loop,de temperatuur schatten en daarna pas op de thermometer kijken

Luz zei

Ja, net als jij...als ik wakker word schatten hoe laat het is aan de hand van het licht. Heb ik óók meestal goed

Anoniem zei

Ja, met de zonnepanelen! Elke dag raden wat e opbrengst was. Best moeilijk.
Marijke

Lot zei

Vanmorgen maar eens getest. Eerst dacht ik 11, toen nee dat is teveel 9 is het. Het bleek 10 te zijn

Bertiebo zei

Ik doe dat ook met de temperatuur. En ook hoe laat het is als ik wakker wordt. Dat laatste heb ik bijna altijd goed, ook midden in de nacht. Heel raar eigenlijk.

Willem zei

Ongetwijfeld zal ik dat ook wel doen, al weet ik niet zo een-twee-drie een voorbeeld te bedenken. Wel weet ik me te herinneren aan zoiets een enorme behoefte gehad te hebben toen ik vanuit de Liemers naar mijn in Wijk aan Zee woonachtige zus fietste. Op het, voor mij althans, meest deprimerende stukje weg tussen Halfweg en Beverwijk, langs het Noordzeekanaal, had ik er een enorm grote behoefte aan. Ik weet niet hoe die weg nu is, maar ondanks dat het zeker 30 jaar geleden is, domineert dat stukje (15 km hooguit) nog steeds mijn herinnering aan die 180 km lange tocht.
En voor de waterliefhebbers; ik heb absoluut niks met water en vlakke polders, dat zal ook meegespeeld hebben. Strand en zee is wat mij betreft een zwaar overschat ingrediënt/onderdeel van de vakantie.

Petra1945 zei

Ik doe het met tijdstippen. Ettelijke malen per dag denk ik, hoe laat zou het zijn? En pas als ik mezelf verteld heb hoe ik het inschat, kijk ik op mijn horloge. Negen van de tien keer is het loepzuiver, maar vandaag zat ik er een keer drie kwartier naast! En dan schaam ik me ook nog.