Heb aangeleerd om daar, in ieder geval op werkdagen, goed over na te denken en dingen vast voor te bereiden. Kan ik, als ik in het donker en het koud en nat is, zo aanschuiven. Aan mijn eigen eettafel.
Eten bestellen en laten bezorgen heb ik nog nooit gedaan.
Wel toen ik nog met Man met Hond ging, die bestelde sushi en ik snapte niet helemaal waar hij dat van deed. Het was wel lekker, maar zat toen al een beetje met schulden hebben, maar wel impulsief bestellen.
Nou ja, wist toen al dat ik dat moest loslaten. Als hij vond dat het kon, wie was ik dan om hem belerend de les te lezen maar wel van die sushi te genieten. Beetje dubbel wel dan van mij. Mevrouw Zuurpruim.
Trein terug had vertraging. Is al bijna standaard. Maar hij ging in ieder geval. Nam een andere bus en stapte halverwege over. Even mijn brein stimuleren. Iets anders doen.
Thuisgekomen werkkleding uit en makkelijke warme thuiskleding aan. Eten opwarmen, komkommer snijden. Heerlijk.
Drukke werkdag, maar dat kan ik wel aan. Vooral als ik mijzelf aanleer om niet meer extra uren te maken. Op tijd laptop dichtklappen en gereed maken voor vertrek. Geen pauze kunnen houden want extra afspraken midden in de pauzetijd gepland.
En ook eraan denken dat als ik in de middag thuiswerk, ik altijd iets te eten meeneem voor de lunch. Want te lange tijd tussen ontbijt (06.30 uur) en lunch dan pas thuis rond 13.45 uur, dat roept snaaizin op. Altijd dus een appeltje mee. En nog beter gewoon lunchvoer. Wel weer extra zooi meezeulen. Maar zie zoveel mensen in de ochtend in de trein ontbijten. Met yoghurt met cruesli, met koeken uit de Kiosk, met blikjes RedBull...verzin het maar.
Kleding voor de werkdag klaargehangen, hoef ik daar in de ochtend niet over na te denken. Behalve als ik er een enorme vlek op maak, maar dan heb ik altijd nog wel plan B of plan C in het hoofd. En kast.
Afwas doen en klaar met verplichte nummers. Kijken of ik nog puf heb om nog wat schilderwerk te doen? Niet afraffelen he....
Geniet van het rustig afmaken.
7 opmerkingen:
Goede voeding houd je mede op de been
Goed bezig! Knap dat je altijd zorgt dat er al een voorbereide lekkere maaltijd op je wacht 's avonds.
Ik word wel benieuwd naar het boekenplankje met rood accent.. dat zullen beide kleindochters leuk vinden!
Sterkte met alle regen weer deze week, ook jij houdt het vast niet droog. Gisteren was ik ook al tweemaal de pineut en de vooruitzichten zijn niet al te best. Marina
Goed dat je op tijd stopte met werken en gewoon naar huis reisde.
Toen ik nog werkte, zette ik ook altijd een zelf ingevroren maaltijd voor mijzelf klaar. Ik kon het net als jij niet opbrengen om na een lange werkdag nog uitgebreid te gaan koken. Een zelfgemaakte tomatensla of een komkommersla er bij en klaar was mijn gezonde maaltijd.
Fijn dat je goed voor jezelf zorgt.
Goedemorgen Cellie, goed van je dat je altijd kookt en niet laat brengen. Dat doe ik ook. Heb waarschijnlijk 40 jaar geleden eens een pizza laten brengen toen een neef van me onverwacht langs kwam.
Daarna nooit meer. En wil het ook niet.
Dus... extra goed van je! je bent een kei...
Groetjes van Marlou
Lekker koken en dan invriezen, handig op werkdagen. Wij doen dat ook veel. Nu zijn we met twee en wisselen we de kookbeurten af. En veel vroeger thuis dan jij, dat geeft ook net wat meer tijd om het eten klaar te maken. Manlief bestelt wel af en toe, ik nooit. Ik vind het ook niet lekker, eet liever mijn eigen fastfood: wraps, wokgerecht, salades, traybakes....
Goedemorgen Cellie, werk ze vandaag en doe vooral niet teveel........ zeg maar dat ik het gezegd heb!
Groetjes van Marlou
Een reactie posten