maandag 10 maart 2014

Dappere Dodo

En alweer kwam ik er op het laatste moment (nou...laat ik het zo zeggen...eerder had ik er de kracht niet voor) achter dat ik een vrij reizen kaartje had.

Dus bedacht ik me het misschien wel leuk was om met 20 graden in de zon op een terrasje ergens in Maastricht te zitten. Had de NS bedacht dat ze net dit weekend de trein maar tot Sittard lieten rijden. Het vervolg mocht je met bussen doen.

Daar vervloog de zin en de kracht om naar Maastricht te gaan. Maar goed....ergens anders heen misschien? Op het grote station in de buurt bedacht ik me dat het misschien wel leuk uitwaaien in Den Helder was? De trein ging naar Amsterdam, onderweg zag ik op de hele A9 al een file richting strand staan en ondanks dat op de borden stond tot aan Hoorn, ging hij niet verder dan de Hoofdstad. Daarna de trein naar Hoorn genomen en in Hoorn aangekomen bedacht ik me hoe ik nou naar Den Helder moest treinen, op een zelfgesmeerde speltboterham met Pindakaas en komkommer knabbelend. In Hoorn nam ik de trein naar Alkmaar. In Alkmaar leek het me wel prettig even een kop koffie te nemen, ik had nog tijd genoeg. Helaas dacht de dame bij het buffet daar anders over. Op een slakkentempo bediende ze de klanten voor me en ja hoor.....op het perron aangekomen, begon de trein al te rijden en moest ik een half uur wachten.

En in plaats van dan even de stad in te gaan, voelde ik me alweer een sukkel eerste klas. En was ik even het doel kwijt van deze dag, nadat ik zelf het doel alweer als onhaalbaar had gedefinieerd. Alsof ik het niet leuk mag hebben. Dus stapte ik in een trein naar Alkmaar, denkend dat ik vanuit Alkmaar wel weer ergens terecht zou komen, maar in de trein hoorde ik dat er tussen Alkmaar en Uitgeest bussen reden. Lekker aan het werk, ook daar.

En pakte ik in Alkmaar een bus, maar nam de quick quick slow bus die door polders ging, wat me weer deed denken aan hoe blij een oude verkering werd van het mooie landschap alhier en ik helemaal niet blij van hem werd, want ik moest altijd chauffeuren. Lekker goedkoop schat, die lease-auto van jou! Spaart mij mijn auto heerlijk uit...en wat rij je goed, ja...ik kan ook heel goed rijden hoor. Maar sinds ik jou heb, doe ik dat nooit meer. Gek he.

Anyways...na langs vele leuke en overvolle terrasje te hebben gebust, was ik het bussen en reizen eigenlijk, als Dappere, maar eenzame Dodo helemaal zat. En bedacht me wat me altijd opvrolijkte. Nee..niet naar de B ijenkorf, niet op zo'n zonnige zondag, ook niet voor een gratis boek. De Zee...
Dus trein naar Haarlem, daar overvolle trein naar Z andvoort en tsjakka....daar was ze dan; De Zee. En 100.000 andere Dodo's die ook dachten een unieke bestemming te hebben voor een zonnige zondag in Maart.

Geprobeerd om geheel Mindfull te genieten van het zijn aan Zee en die grauwsluier weg te laten waaien, maar man....er stond geheel geen briesje, dus die sluier bleef maar om mijn kop zitten.
Gelukkig had ik ook nog een verstandig appeltje meegenomen en daar kluifde ik een beetje dapper op. Kijk mij het eens gezellig met mijzelf hebben (not!!).

Terug de trein in, waar ik me in Japan waande, als sardientjes in een NS-blik. En daarna vond ik het wel welletjes. De bus terug naar huis genomen, onderweg veel mensen met kluiten modder in hun haar zien instappen en bedenken dat jezelf overwinnen ook op een parcours door de modder kan. Maar  dan wel die modder zichtbaar laten zitten, dan kan iedereen het zien. Note to self: smeer wat modder in haar en sportkleding aan; applaus verzekerd!

Gelukkig was Wilfred die avond nog op tv. Beetje zuur meegelachen toen het ging over overwinnen van angst en omgaan met ontwijkend gedrag en toen maar bedacht dat er morgen nog zo'n zonnige dag was en een nieuwe ronde. Dat ik morgen opnieuw kon kiezen hoe ik me voelde. Misschien een Dodo, misschien een Geluksvogel.

Vanochtend kwam er een pakket en de naamachien is bezorgd. Toch een geluksvogel!
5 opmerkingen:

 1. Toch een heel avontuur ! En tussen de regels door heb je het vast leuk gehad. Aanstaande zondag weer gratis reizen met het Boekenweekgeschenk ;-) Groetjes, Anne-Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan nu juist niet tussen de regels doorlezen of je het nu wel of niet echt leuk vond, of alleen maar knap dat je het had gedaan.
  Nu zou bij mij altijd iets met het OV mislukken hoe goed ik het van te voren ook bekijk en plan, kennelijk trek ik vertragingen, verval van trein en ongelukken op overweg dan aan. Gelukkig ga ik maar 1x per 2 jaar of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou toch wat luchtiger gaan leven? ;-)
  Je bent de hele dag zoet geweest en uiteindelijk toch de zee gezien!
  Je weet wat je te doen staat de volgende keer, eerst lekker door de modder rollen en dan een uitje met de bus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar er gaat gewoon een rechtstreekse intercity van A'dam naar DH waarom die omweg via het saaie Hoorn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij jou vergeleken heb ik maar een saaie zondag gehad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen