donderdag 6 maart 2014

Genaaid!

Van de week bekeek ik een BBC serie: The Great British Sewing Bee en opeens realiseerde ik me wat ik altijd zo leuk vond om te doen.

Iets met mijn handen doen, kleding ontwerpen en maken, lekker op mijn naaimachine. Van een lapje stof iets unieks maken.

Nou is de naaimachine die ik heb een heel oudje en hij doet het niet echt goed. Soms grotere steken, soms loopt hij vast. Ik heb hem al sinds ik op de HAVO zat.

Nu wil het toeval dat ik vanwege de overstap naar een andere energiemaatschappij iets mag uitzoeken of gewoon cash mag krijgen, maar dat er in hun cadeaushop een naaimachine staat van een goed merk.

Dus gisteren wist ik wat ik ga uitzoeken. Geen tablet, wat ik eerst dacht....dat komt nog wel een keer, maar iets waar ik echt echt al heel lang aan dacht, maar mezelf nooit gunde. Te duur, te onzinnig.

Dus zo direct maar inloggen en die machine bestellen. Niet te lang nadenken, maar gewoon doen. En daarna dromen van The Great Dutch Sewing Bee.

Ik weet dat ik niet alle technieken onder de knie heb; nooit les gehad en gewoon dingen mezelf aangeleerd door te proberen. Maar ik weet ook dat ik wel degelijk talent heb hiervoor en wat meer bijbels mag denken: niet mijn licht onder de korenmaat zetten dus.

Judges 


Ben al veel te lang met iedereen om me heen bezig. Wat is goed voor kind 1, wat is goed voor kind 2, zou ik mijn zus niet beter kunnen ondersteunen, wat meer tijd in mijn moeder stoppen, terwijl die zichzelf prima kunnen redden. Dus een gratis naaimachine...dat lijkt me een goede investering voor mijzelf.

Wie weet waar ik mezelf heen naai?

Doe maar, hoppa......geen impuls, maar iets wat al 10 jaar op mijn verlanglijstje staat.





10 opmerkingen:

 1. Hey dat vind ik nu eens een goed idee zeg. Jezelf eens goed verwennen. Daar knapt een mens van op, gelukkig kan ik t wel maar veel vrouwen niet, nou je bent nooit te oud om ermee te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je op die manier een nieuwe naaimachine kunt uitkiezen lijkt me dat een goed idee.
  In tegenstelling tot vroeger kun je zoveel op het internet vinden. Dus die technieken die je nu nog niet onder de knie hebt, kun je vast vinden en ze dan nadoen op bijvoorbeeld proeflapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee!
  Zelf heb ik wel naailes gehad, maar je kunt tegenwoordig inderdaad erg veel op internet vinden. Kijk gewoon eens op you-tube, dan heb je er nog een filmpje bij ook! Makkelijker kan haast niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot gelijk heb je! Je hebt het dubbel en dwars verdiend! Nu vast nadenken over je eigen label ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de tip ga dinsdag ook kijken. Ben zelf helemaal geen ster. Wel een tijdje terug een boek gekocht met allemaal rokjes maar met een dikke taille en smalle heupen komen de patronen niet goed uit haha. Maar ik blijf proberen.
  groetjes Annamarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welk merk is de gratis naaimachine? Ik heb 2x machine van V&D gehad en nu een Huskv...... van MP voor 100euro. wat een fijne machine is dat.
  De afgelopen dagen nieuwe vitrage genaaid, was lastig want het is nogal dunne voile stof en die is best moeilijk mooi te naaien, maar ben wel tevreden morgen ophangen.
  Dan aan een paar nieuwe zomerjurken beginnen.
  Het BBC programma heb ik ook een serie gevolgd, was leuk maar soms tuttige modellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een Singer, dus dat gaf wel vertrouwen.

   Verwijderen
 7. Wat een goed idee!
  Weet je dat je bij de kringloopwinkel (bij die van ons tenminste) ook lappen stof kan kopen voor weinig?
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supergoed, alleen al door je enthousiasme word het een succes :) zeg ik coupeuse van beroep.
  Groet, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat je een cadeau voor jezelf hebt uitgezocht! Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen