woensdag 19 maart 2014

No shit!

Het zal allemaal wel samenhangen. Dat ik voor de boekenweek het boek van Midas Dekkers over de Kleine Verlossing kocht, een tijdje terug al over deze zogenaamde verlossing schreef en zoonlief juist geen verlossing kreeg door een een accute verdraaiing van zijn darmen. En ze daar pas na een CT scan achter kwamen, nadat hij dus al 4 dagen ondragelijke pijnen had gehad. En een perforatie of erger het barsten van zijn darmen dreigde. En dus een spoed-operatie in de nacht.

Zoiets simpels als kunnen poepen is dus niet zo simpel. En wat zit het lichaam dan toch weer verdraaid mooi in elkaar.

En als de zaak blokkeert, je dan pas door hebt hoe weinig je nadenkt over eten, verwerken en afwerken.

Hoe kwetsbaar je bent, zelfs met een sterk jong lichaam waar je goed voor zorgt.

Vandaag ligt hij op een gewone kamer, maar gaf aan nog te moe te zijn om al vrienden te willen zien. Dus stemmen we (vader, zus en vriendin) af dat we in toerbeurten langs komen, zodat hij niet teveel hoeft te praten en gewoon zo veel mogelijk kan rusten.


6 opmerkingen:

 1. Vervelend dat het zo lang duurde voor ze erachter kwamen wat het was.
  Ik vindt het woord "ontlasting" ook zo mooi de lading dekken, als alles soepel verloopt ben je echt ontlast.
  Zelf had ik het afgelopen week even moeilijk lag in ziekenhuis en het eten was niet wat ik normaal eet, nu veel beschuit met kaas en te licht brood en te weinig rauwe groentes en fruit, dus verstopping. Ik vond alles zo niet te eten, zou er niet kunnen aansterken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, die zal pijn gehad hebben! Zelf heb ik een darmvernauwing en soms kan er iets behoorlijk dwars zitten en dat is echt niet fijn! Ik hoop dat je zoon snel weer op zal knappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo wat erg! Jullie heel veel sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel beterschap voor je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat hij nu op een gewone kamer ligt.
  Veel sterkte en beterschap voor je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag was zijn zus bij hem en ze appte me door dat hij enorm veel pijn had. De pijnstillers werkten niet echt. R uggenprik is eraf/eruit gehaald, dus nu voelt hij natuurlijk veel meer. Het is zo pijnlijk dat hij verder niemand wilde zien vandaag behalve zuslief. Zwaai wel door het keukenraam naar hem :)

  BeantwoordenVerwijderen