zaterdag 16 augustus 2014

Heb geduld zwijmel

Deze song heb ik grijsgedraaid begin jaren 80. Nog op een cassettebandje. Toen ik op mijn kamertje in de Domstad woonde en geen idee had van wat de toekomst zou brengen. Maar wel voor het eerst zelfstandig was, zonder de druk van wat juist is in de familie. En wat zouden ze wel niet denken als ze dat zagen/wisten/hoorden.

Een leuke baan, een vriendje??  Over nog meer durfde ik niet eens na te denken; door alles wat er vroeger was ingestampt was dat een te grote mooie toekomst.

En wist ik toen maar wat ik nu weet; dat ik enorm gezegend ben. Dat het leven niet eenvoudig is geweest, dat ik soms verkeerde keuzes heb gemaakt, maar dat de mooie dingen toch overheersen. En dat die moeilijke dingen me hebben gevormd tot wie ik nu ben en het tijd is om die oude cocon voorgoed af te werpen. En lekker te gaan fladderen als mooie vlinder.

Dus wat Billy Preston nogal vrolijk zingt: If the one goes left, the other goes right! And keep on doing what you know is right.

Laten we dat dan ook maar lekker blijven doen.


8 opmerkingen:

 1. Ja, zo is het leven. Lekker swingend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben even terug in de tijd, mijn tijd toen., zie je mijn glimlach?

  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkere song! Billy Preston was denk ik een van de meest gevraagde gastmuzikanten bij andere artiesten (o.a. Beatles, Stones, Clapton). Ik ben Syreeta uit het oog verloren nadat ik had gehoord dat ze met Stevie Wonder was getrouwd, maar dat heeft niet lang geduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zou er gebeurd zijn met ons als we toentertijd wisten wat we nu weten.... zal altijd wel een vraag blijven he

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon een gezellig nummer om eens te horen ! Ik ken het niet voor mijn gevoel !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik liep in de jaren 80 ook in Utrecht rond. Zijn we elkaar toen al niet tegen gekomen? ��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen begon ik net mijn middelbare school cariere en ik was echt zwaar verdwaald de eerste twee jaar haha. Geen idee wat ik daar te zoeken had. Als ik toen geweten had wat ik nu wist ja.....
  Gelukkig weten we het nu :)

  wohohohooo wohohooo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekkere muziek, leuk weer eens te horen.
  Gelukkig wisten we toen niet wat het leven voor ons in petto had. En nu zijn we geworden zoals we zijn door het leven dat we geleefd hebben, zoals jij ook schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen