zaterdag 30 augustus 2014

Rijke zaterdagzwijmel

De dame uit onderstaand liedje had een Rijke Pa en daarover had ik deze week een interessante bijeenkomst, samen met Motormaniaman.

We hebben altijd lol samen op seminars die ons de hemel beloven, terwijl het zo klaar als een klontje is dat de organisatie er beter van wordt en rijker en de arme goedgelovige oprecht gelovend in het recht op geluk en het zelf kunnen regelen van dit geluk zich weer gretig inschrijft voor weer een seminar. Halleluja, doe zoals ik doe en je leven wordt fantastisch!!

We moesten lachen om het fantastische aanbod van de vervolgtraining waar uiteraard ALLES duidelijk zou worden omtrent Rijk worden. Kost maar een paar duizend euro.  En natuurlijk waren er weer genoeg mensen die zich inschreven zodat de zaalhuur ruimschoots eruit was voor de organisatie. Die geen enkele tip had over hoe de Nederlandse markt werkt, maar dat dondert niet. Rijk worden zullen we. Geen enkele kritische noot kwam er uit het publiek en gretig schreef men zich in voor het pad naar Rijkdom. Nooit meer hoeven werken en laat andere, vooral domme mensen, lekker voor je werken.Zal wel geen toeval zijn dat ik gisterenavond een interessante reportage zag over een enge Guru die het principe van The Secret uitdraagt en de dood van 3 mensen op zijn geweten heeft door zijn zelfbedachte therapietjes/transformatietrajecten. U vraagt en het universum draait; vooral voor wereldse zaken zoals een grote auto, nieuw huis, succesvolle business en veel centjes. Moet je wel in mij geloven, doe wat ik je zeg, ook al is het raar, absurd en gevaarlijk.

Wat staat dit toch haaks op in balans zijn met de wereld om je heen, geven zonder te nemen, er zijn voor anderen en warm en liefdevol zijn zonder de rekening op te maken en eisen dat het Universum je beloont.
5 opmerkingen:

 1. Heel enge mensen die de rijkdom verheerlijken. Gelukkig zijn wij niet zo maar zooo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig een seminar gebaseerd op "Rich dad, poor dad"...?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk nummer! Heb het niet zo op die amerikaanse methodes. Zie altijd voor me hoe dat in Koot en Bie op de hak genomen zou worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedoel je MLM?
  Daar ben ik in het verleden wel eens ingetrapt maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om vrienden/familie veel te dure spullen aan te smeren.
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen