zaterdag 9 augustus 2014

Vliegende zaterdagzwijmel

Sinds ik deze zanger live in Parijs mocht zien in "L'Olympia" - dat klinkt stukken interessanter dan het is, want gewoon op werkweek met de HAVO in Parijs en als slotavond een bezoek aan een show van Michel Fugain et le Big Bazar helemaal bovenin het theater, waardoor de figuren op het podium ieniemienie klein waren, heb ik een zwak voor zijn muziek en later toen ik beter Frans kon, voor zijn teksten. En wat kon hij goed zingen, want op een gegeven moment viel de versterking uit en zongen ze gewoon verstaanbaar door. Ook voor ons helemaal bovenin.

Ook deze tekst is eigenlijk weer een protestsong. Dat we beter naar een vogel moeten kijken, die vliegt een beetje, vist een beetje en zich niet druk maakt om heb ik wel een pensioen later, staat die Jan de Bouvrie-tak leuk in mijn nest en passen deze veren wel bij de mode 2014.Zoonlief appte dat hij veilig was aangekomen, ergens in Azie. Daarna gaat hij nog met een kleiner vliegtuig naar het land waar hij met zijn vriendin gaat rondtrekken. Een land waar tot voor kort geen toeristen konden komen. En alleen de vogels vrij waren.
En ja, natuurlijk bedacht ik me dat een maandje terug ook moeders vroegen om een appje als hun kinderen, familie was aangekomen. En dat die nooit zou komen. En een geinig bedoelde tweet het laatste is wat ze rest.

Dus vandaag niet siepen, de koffie is doorgelopen, ga zo direct eens even kijken wat ik nodig heb aan boodschappen en tel mijn zegeningen, want het zijn er meer dan ik besef.

10 opmerkingen:

 1. Je hebt groot gelijk. Ik vind dit trouwens heerlijke muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd of hij vanuit dat land met de grote leider nog kan whatsappem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik mag die Michel Fugain wel ja...jeugdsentiment die van mij een liefhebber vd franse taal maakte ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie muziek weer. En natuurlijk heeft hij gelijk met zijn tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi nummer is dit toch! En ja weer een soort protestsong...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeugdsentiment inderdaad.... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke muziek. Ik heb genoten. Fijn dat je zoon goed is aangekomen. Toch een grote geruststelling.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeugdsentiment dit nummer. Je hebt gelijk met die zegeningen en ik ben blij dat je nu wat lichter leeft, het is duidelijk te merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed, maar ik heb dan weer weinig met Franse muziek / Franse taal...
  Ik begrijp uit je toelichting overigens je motivatie; mijn kleinzoon van 16 is momenteel op vakantie naar zijn vader in Koeweit en Cyprus. Telkens blij als er een teken is dat hij veilig geland is...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag mede-blogster (hoewel mijn blog nog in de kinderschoenen staat),

  Dit is geen reactie op dit specifieke muziekbericht, maar op je gehele blog. Het afgelopen weekeinde heb ik al je berichten gelezen en ik vind dat je leuk, pakkend schrijft. Duim omhoog! Of het wel zo'n goed idee van me was om ze in zo korte tijd achter elkaar te lezen, weet ik niet, want het lijkt dan net één grote verzameling van (vaak dezelfde) ups-and-downs. Maar ja, da's geheel en al mijn eigen schuld.

  Ik hoop van harte dat het je dit keer lukt het roer definitief om te gooien, dat je het verleden kunt accepteren, je een leuke baan vindt en op het door jou gewenste gewicht komt/blijft. De volgorde moet je zelf maar kiezen.
  Je zit er vast niet op te wachten, maar ik zeg het toch: 'het heeft geen enkele zin je druk te maken om dingen die je toch niet (meer) kunt veranderen". Ik vond het wel een wijze raadgeving (van een collega), waar ik beroepsmatig altijd veel aan gehad heb. Denk dat het ook wel toepasbaar is op familierelaties. Maar wie ben ik; heb zelf makkelijk praten, ik zit niet met 'spoken' uit het verleden, tenminste niet met mij achtervolgende spoken, hoef me niet bij het UWV te verantwoorden en heb geen angst in de bijstand te geraken. De enige overeenkomst die we hebben is dat ik ook (of beledig ik je nu?) te zwaar ben, ik zo'n 20 kg. Ben, dankzij jouw blog, vastbesloten niet meer overal de auto voor te pakken, hoewel mijn fiets niet echt staat te verroesten in de schuur, hoor.

  En...... in tegenstelling tot jou, hield ik al helemaal nooit van netwerken, vrijdagmiddagborrels e.d. En nu weet ik het absoluut zeker: niets voor mij, dat gekonkelefoes!

  Het ga je goed, kop op! Hartelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen