dinsdag 26 augustus 2014

Natte cel

Vandaag vroeg opgestaan want mijn badkamer wordt - voor een gedeelte - opnieuw betegeld vanwege lekkage.

De man die er nu is van de bouwmaatschappij zei me al dat het jammer is dat ze er niet een hele nieuwe betegeling in mogen leggen, want al 30 jaar oud en de zaken beter mogen wegwerken. Maar nee...alleen de douchehoek.
Dus geen modieuze grote granieten tegels of iets anders wat geheel trendy is, maar gewoon de standaard huurhuistegel. Lelijk, klein, maar kennelijk nog genoeg van op voorraad. Die Maserati moet ergens van betaald worden natuurlijk.

Hindert niet; als ik maar kan douchen zonder lekkage. En ik heb gelukkig geen dromen over mooie badkamers. Kreeg een goede tip over hoe ik van mijn schimmel (niet het paard) af kan komen, dus die kan ik hierna toepassen. Mijn geluk zit niet in een strakke badkamer. Of een vrijstaande woning.


Wel even wat zaken plannen, zoals niet douchen vanochtend, maar poedelen aan de wasbak, maar goed; ook zo kan je schoon worden, al kan ik niet wachten totdat ik weer mag douchen. En de badkamer leeghalen, een groot afdekzeil over mijn bed gelegd, deur dicht etc. En vroeg wakker want het bouwbedrijf begint al om 07.30 uur.

Hij heeft alles afgedekt met plakzeil, wat ik niet verwacht had, maar dat is verplicht gaf hij aan. Arbotechnisch is het dan weer niet veilig (lekker glijden op een trap met plastic) en van mij hoeft het niet, maar ja...de dure heren van de Woningbouwvereniging hebben zo hun eisen en doen ze het niet dan zijn ze hun opdrachtgever kwijt. En niemand wil in deze tijd een grote opdrachtgever verliezen.
Gisteren op de valreep toch nog maar even wat koekjes in huis gehaald voor bij de koffie en thee. En bedacht me hoe ik moet wennen aan weer iemand in huis. Ben zo gewend aan de stilte en aan zelf mijn tijd kunnen indelen; dit zal wel wennen zijn. Oh...oeps; geen koffiemelk in huis...Vanavond nog maar even naar de winkel hiervoor. Gelukkig drinkt hij de koffie zwart.

Maar wat heerlijk dat dit gewoon kan zonder dat ik stress heb over vrij moeten nemen. Vier dagen lang is de planning, dus reken maar na als je werkt hoeveel vakantiedagen dat zijn. En ook heerlijk dat ik met niemand rekening hoef te houden, geen inwonende kinderen die balen dat ze niet kunnen douchen of de wc gebruiken op de badkamer.
Heb deze week ook geen afspraken staan buitenshuis, dus ideale planning toch? Kijk; dat is nou een voordeel van het niet hebben van een baan. Zo hep ieder nadeel zijn voordeel!

En wat grappig; een kort bezoekje van dochterlief, die wat post kwam halen.  En aangaf in de haast haar bakje met eten te hebben vergeten mee te nemen. Nou...geen probleem. Ik roerbak een lekker gerechtje en dit kan ze mee naar haar werk nemen.
Lang leve de diepvries en de fantasie en voorraad. En het gevoel weer even mee te doen.
8 opmerkingen:

 1. Zo lang al dat ik geen koekjes eet en niet in huis heb, dat het niet in mijn hoofd op kom om dat te halen, vaak zeg ik, doe mij maar een boterham, als ze aandringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was wel heerlijk toen wij nog huurden. Ik belde gewoon en het werd gratis gemaakt.
  Koekjes heb ik in huis, ik test altijd of ze niet slof zijn. Ik denk dat ik mijn laatste koekje at in 2009. Mijn familie eet wel koekjes dus ik koop af en toe iets.

  Ik ben erg benieuwd naar de schimmeltip.
  Wij hadden nooit schimmel in het huurhuis. Badkamer werd vervangen de week voor wij de sleutel kregen. Elke week ontkalkt, de vloer gedweild en altijd het raam open en de kachel minimaal aan. Enkel bij vorst de kachel aan en altijd de kit even droogwrijven.
  Ons koophuis heeft last van schimmel. Ik heb de kit vervangen, alles schoongemaakt met schimmelreiniger. Ook hier de kit droogmaken, ook hier elke week de badkamer schoonmaken, en ook hier altijd het raam open en de kachel nog niet aan gehad.

  Ik vond de man die meestal bij ons kwam voor de geiser, cv, elektra en waterspul een gezellige man. Hij had een vuilniszak bij zich om op te zitten..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je wand of plafond behandelen met een roller gedoopt in pure chloor; lekker nat maken en rollen maar. Op laten drogen en volgens de beste man zie je dan direct resultaat. Wel oude kleding aan en beschermbril etc op. Hij gaf aan het jaren geleden zo te hebben gedaan en er nu vrijwel geen last meer van te hebben. Af en toe een klein plekje wat je direct kan behandelen; maar niet meer een heel plafond of wand.

   Verwijderen
 3. Een vent in huis.. hoe voelt dat nou....??????? ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ......je haalt me de woorden uit de mond ;-)

   Verwijderen
  2. Nou; prettig; vooral omdat het Handige Harry's zijn en het heerlijk is om tijdens de koffie/thee pauzes in plaats van tegen mijzelf tegen een meneer of twee aan te kunnen praten. Over wat zij tegenkomen in hun werk, waar ze werken, hoe ze werken.

   Verwijderen
 4. Er schijnt speciale verf te zijn voor de badkamer. De woningbouw heeft bij ons de badkamer vernieuwd en ook het plafond gewit. Met speciale verf voor natte ruimtes. Inmiddels bijna vier geleden en nooit meer schimmel gehad. Nog net zo fris als in het begin.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik navragen bij de heren van het bouwbedrijf. Goede tip.

   Verwijderen