donderdag 14 augustus 2014

Stoer Wijf

Dochterlief kwam met een vriendin in een grote bus de straat inrijden. Zij achter het stuur. En hoppa, daar kwam mijn bank van lening weer terug in mijn huis.

Ze had een berichtje gehad dat haar nieuwe bank opgehaald kon worden (helaas bezorgen ze niet thuis), meer vrije uren had ze niet in de komende tijd en dus regelde ze een bus, een vriendin om te sjouwen, want haar vriend moest de hele dag werken en had ook geen vrij kunnen krijgen. En kon mijn leenbank weer terug naar mij en de nieuwe bank naar hun huis. En dat alles 4 trappen omlaag en weer omhoog. Geen lift.

En neen...geen grote vader die hen wel even hielp, broer zit ergens in Azië en ook vriendlief kon niet, maar dat deerde de stoere dames niet; ze klaarden de klus. Heel goed.

Ikzelf hoorde deze week dat ik echt vooruit ben gegaan in mijn proces van uit Den Dip komen en dat we nu gaan werken aan wat ik kan doen als ik voel dat ik weer terugval. Want het is natuurlijk heel goed mogelijk dat ik in plaats van telkens beter en beter ook wel eens momenten heb van...mwhoah...geef mijn portie maar aan Fikkie. Of dat ik het portie van Fikkie er ook nog bij op vreet.

Er is niets veranderd aan mijn omstandigheden. Ik ben nog steeds zonder betaalde baan en geen leuke partner die alles voor me regelt of die me warmhoudt als het koud om me heen is, maar mijn kijk op zaken is veranderd. Net als een staaroperatie. Je ziet hetzelfde, maar dan beter door die nieuwe lens.

En ziet dat die zwarte hond eigenlijk een bolletje garen was. En die beren op de weg die heb je een broodje gegeven. Met 2 messen en een potje smeerkaas. Nu nog wat meer naar buiten, erop uit en niet zo bang zijn dat je hele kapitaal daardoor opgaat. Zie het als investeren in je geestelijke gezondheid. Inspiratie opdoen, ergens anders dan in je eigen veilige achtertuin.


En in het kader van beter voor mijzelf zorgen, kocht ik in de opruiming (72% goedkoper!!) een zomer/herfstjas. De jas die ik nu draag is net iets te klein, de rits krijg ik niet dicht en om nu altijd te hopen dat ik tot de winter zonder jas of met open jas kan lopen is nogal onrealistisch. Ook heb ik die jas ooit van mijn moeder gehad; hij was te groot voor haar en het is zo'n echte ANWB-achtige degelijke jas. Niks waar iemand zijn hoofd voor omdraait.
Wel heerlijk hoor, zonder jas op de fiets, maar toch niet echt blijvend dit weertype. Bovendien werd ik een beetje boos op mezelf. Verdorie mensch....ook JIJ mag gewoon een passende jas, ook al denk je dat dit geldverspilling is, want je moet gewoon weer afvallen en dan past de jas weer.
Ik weet inmiddels dat 'gewoon weer afvallen' niet zomaar gaat gebeuren. En zeker niet meer in zo'n sneltreinvaart als een paar jaar terug. En misschien ook wel helemaal niet meer. Dat weet ik nog niet.

Nee...één van de dingen die ik wil is niet meer denken dat dit dikkere lijf geen goede passende kleding verdient en ik dus daarom het maar doe met die iets te kleine jas. Dit gedrag heb ik zo lang vertoond en levert me eigenlijk alleen maar een zwaar en verdrietig gevoel op dat ik ook daar schoon genoeg van had. Klaar ermee!
En voor de prijs waar menigeen een leuke lunch voor heeft op een zonnig terrasje,  kocht ik dus die jas. En bekijk ik mijn kledingbudget, dan kan dit heel best. Dus zeur niet en geniet ervan dat het kan.


9 opmerkingen:

 1. Zowel jij als je Dochter zijn stoere wijven ! De beren op de weg een potje pindakaas geven .Accepteer jezelf zo je bent nu met een wat dikker lijf .Ook ik behoor tot de dikkere dames ,en nee ik ben er niet altijd blij mee en soms ook wel eens wat verdrietig omdat het me niet lukt om de regelmaat te vinden met eten zodat ik afval .Maar super dat je voor een leuke prijs een mooie jas hebt gevonden .Eigenlijk ben ik zelf sinds vorig jaar weer bezig om wat leukere kleding voor mezelf te kopen en wat make up en een lekker geurtje doen soms al zoveel .We zijn het gewoon waard !Wel hoop ik stiekem dat we nog niet vaak een jas nodig zullen hebben !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even een fijne nazomer zou fijn zijn; lekker zonder jas naar buiten inderdaad.

   Verwijderen
 2. Je dochter is een stoere meisje, en zo hoort dat. Meisjes kunnen zich ook zonder mannen reden.
  Goed dat je een nieuwe jas heb gekocht! Heel goed!
  Kan je de foto van de jas erop zetten?
  Groeten, ze

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Geen foto; blijf liever een beetje anoniem :)

   Verwijderen
 3. Heel stoer, allebei! Enne... ongeacht de omvang van iemand..de omvang van het hart is het belangrijkste! En..je hebt meer om van te houden, zowel voor jezelf als voor een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt in ieder geval humor. En ja dat stoere wijf heeft ook een stoere moeder hoor maar inderdaad, wees toch eens goed en lief voo jezelf, je verdient het ook al snap ik dat je je zorgen maakt over geld uitgeven en je situatie. Zoals je vaker schrijft en ozo waar is, die vrowuen die cursussen geven in volg je hart en die een vent thuis hebben met een baan, Ja heel makkelijk, moet er vaka aan denken met een glimlach zoals je dat schreef.
  Maar goed; de opdracht is; wees eens lief en gul voor jezelf. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel blij voor je dat het uit Den Dip komen voorspoedig gaat! En als ik iemand een stoer wijf vind ben jij dat wel!!!
  We zijn zoals we zijn, de één wat lichter en de ander wat zwaarder, nou én??? Als we maar genieten van het leven, de rest is ondergeschikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb jassen in drie maten hangen. Misschien wel vier. Erg he? Nu weer even mijn best doen om in de grootste maat te kunnen deze winter. En dan bedoel ik niet aankomen he?

  Goed dat je je zo uit die dip knokt! Je bent dan ook een stoere moeder!

  BeantwoordenVerwijderen