vrijdag 6 februari 2015

De Tietenpletterbus en hippe koffie

Van de week een bezoekje gebracht aan de  - What I call - de Tietenpletterbus voor het bevolkingsonderzoek Borstkanker. Gelukkig was het te fietsen, de fietspaden waren schoon en zonder ijs of sneeuw. In de bus zaten een aantal buurvrouwen, die samen met de auto waren gegaan.

THE WORLD IS, WHAT I CALL, CRAZY | image tagged in miranda hart | made w/ Imgflip meme maker


Voelde me accuut een einzelganger, - wat ik ook ben haha - en ook iemand die niet meetelt of meedoet (ja...dat laatste is het ook gewoon) met de dingetjes in de straat/buurt/stad en ach ja...de hele wereld.
Dat duurde gelukkig maar 2 seconden en toen moest ik me concentreren op mijn jas dichtdoen en weer op de fiets naar huis rijden, muts op en lekkere handschoenen aan.

Kijk naar het positieve - ik kan zelfstandig bewegen, een van die buurvrouwen al jaren niet, dus zeik niet zo!


Bekeek vandaag online een aflevering van koffietijd en ontdekte dat ik gewoon superhip ben met mijn kopje zwarte filterkoffie met een lepeltje kokosolie of roomboter. Oh...moet ik de koffie wel in de blender gooien en dan flink blenden en in een hoog glas doen in plaats van in mijn Douwe Egberts mok uit de jaren kruik.

http://www.koffietijd.nl/boterkoffie/

Zoonlief was van de week even op de koffie en had een paar heerlijke geheel hippe en bewust lekkere extra donkere chocoladerepen met kokos uit het land van de Kleine Zeemeermin meegenomen. Zalig he.

Ben wel benieuwd hoe de meningen over een jaar of tien zijn over de voedingshypes van deze tijd. Geen tarwe (fout fout fout!!) en dus is gewoon brood not done meer (Kent iemand nog het brooddieet???), eet er iemand nog een gewoon wit puntje??, weinig koolhydraten en alles van ver halen en dat superfoods noemen, die vervolgens alleen door mensen met superinkomens gekocht kunnen worden. Het plebs eet op vrijdag nog vaak een patatje oorlog met een frikandel of een diepvriespizza. Of Chinees.

Ach Mea Culpa hoor, ik doe ook lekker mee met mijn roerbakgroenten en speltcrackers en bananen-amandelmeelmuffins. Alles om mijn glucosewaarden weer normaal te krijgen en te houden.
Mijn gewicht daalt nog steeds en dat is heerlijk, al moet ik wennen aan het veel langzamer tempo dan toen ik nog pakjes en zakje bij de dietiste kocht en daarmee als een speer afviel. Wat niet zo gek is als je narekent dat het aantal calorieen wat je at in het begin minder was dan je schoonmoeder in West-Afrika tijdens de hongersnood aldaar.

Anywho..Net een lekkere lunch met het laatste exemplaar uit het pakje Speltknackebrod uit Zweden, inclusief gat in het midden. Lekker. Er ligt nog een gratis krant die ik in het winkelcentrum kreeg van 2 heren verkopers die niemand konden verleiden om toch maar een abonnement te nemen en ik maakte een praatje en kreeg de krant gewoon mee, zonder verkooppraat.

Graag had ik nu verzucht dat het gelukkig nog maar even is, voordat het weekend begint en mijn werkweek erop zit. Maar zover is het nog niet.

Ik kijk naar buiten en zie een Roodborstje van een vetbol eten. Sneeuw ligt er nog op het gras en in de tuin. Hoppa....verder met dingen uitzoeken en kijken of ik ook nog vandaag weer een keertje hardop kan lachen om iets.
9 opmerkingen:

 1. Ik moet altijd aan Daphne Deckers denken: als mannen elke 5 jaar hun ding tussen twee platen moesten laten pletten voor een onderzoek was er al lang een ander (lees vriendelijker) apparaat uitgevonden.
  Ik heb besloten het onderzoek niet meer te laten doen, mijn natuurgeneeskundige heeft een vrouw in zijn praktijk die beweert dat zij er juist borstkanker van gekregen heeft en hij raadt het zijn eigen vrouw af. Het is ook maar een momentopname, zelf altijd alert blijven, natuurlijk.

  En die malle voedingshypes pfff, je wordt er moe van
  Gewoon gezond verstand gebruiken en alles met mate, zelfs Chinees en patatje oorlog.
  Goed van je dat je nog steeds afvalt! Dit is echt beter dan de zakjes en de shakes.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U weet vast de afloop nog wel van de actrice die het alternatieve circuit in ging met borstkanker.......
   Het is aan mij niet besteed. Ik weet uit directe familie- en kennissenkring dat er minstens 9 levens gered zijn door gebruikmaking van het reguliere medische circuit. Voor mij voldoende bewijs.
   Nu ben ik sowieso geen voorstander van homeopaten e.d., want als ik bijv. een blaasontsteking heb, wil ik er snel vanaf zijn en niet 3 maanden aanmodderen met blaadjes en kruiden. Maar dat is misschien wel omdat ik er niet in geloof. Als u dat wel doet en er baat bij hebt, wie ben ik dan om te zeggen dat u het niet moet doen?

   Verwijderen
  2. Voor alles geldt: altijd het gezonde verstand gebruiken!
   Soms is het een beter, soms het ander.
   Mijn therapeut behandelt ook geen mensen met kanker hoor, maar de gewone huis, tuin en keukendingen. Hij heeft in ieder geval mij weer op de been gekregen toen ik plotseling niet meer kon lopen en het reguliere circuit er niets meer aan kon doen. Ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor!

   Verwijderen
 2. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar jij hebt mij hardop laten lachen om je verhaal! Vooral over het armzalige aantal calorieën van je schoonmoeder....
  Het is erg leuk lezen hier!
  Fijn weekend.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke zin: In de bus zaten een aantal buurvrouwen, die samen met de auto waren gegaan :-)
  Zelf neem ik ook altijd deel aan het onderzoek, er zit bij ons borstkanker in de familie - gelukkig niet de erfelijke vorm - dus ik ben er wel alert op. Uit ervaring van een tante en nichtje weet ik dat het goed kan aflopen als je er op tijd bij bent.
  Ik sla dat gezanik over gezond eten meestal over, van mezelf weet ik dat ik gezond eet, maar doe dit op normale wijze. Een beetje afvallen kan voor mij (ook) geen kwaad en ik vind een pondje per week wel voldoende, dan is het ook niet zo'n straf.
  Maak er een mooi weekeinde van. Misschien toch een keer bij de buurvrouw op de koffie? Wij zijn ook niet van die buurtvereniging-dingen types maar een beetje normaal contact kan nooit kwaad lijkt me, of je moet héél vreselijke buren hebben natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook heus wel vriendinnen, maar bij de twee groepen vriendinnen die hier in het dorp zijn, hoor ik niet echt bij. Als ik er ben kan ik gerust ergens aanschuiven. Maar als ze iets hebben is het altijd hun groepje. Ik vind het jammer, maar het is niet anders. Ben ook een stuk ouder en heb nooit bij hen op school gezeten. Toch is het wel altijd gezellig.
  Verder leef ik mijn leventje en heb leuke mensen om mij heen.
  Vanaf welke leeftijd is het borstonderzoek?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff ik haat die boobypletter en het geeft zoveel onrust in de tijd er na .Als dan die enveloppe in de bus valt begeeft mij tikker het bijna ,tot ik lees GEEN !! De hele voeding Hype laat ik maar langs me heen gaan ,om gek van te worden .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vreselijk ja, die tietenbus ;-)
  Best pijnlijk ook, daar zouden ze toch eens iets anders voor moeten verzinnen.
  Vorige week nog de Keuringsdienst van Waarde gezien? Ging over zogenaamde superfood.
  Conclusie: het is vooral handel! Het levert geld op.
  Die chiazaadjes kun je gewoon in de dierenwinkel kopen, is vogelvoer haha.
  Als je er veel van eet, ga je vast heel mooi zingen.
  Enniewee, ja wij eten wel eens op zondag een wit bolletje, lekker hoor met hagelslag. Alles met mate, dat lijkt mij het beste!
  Liefs Petr@

  BeantwoordenVerwijderen