zaterdag 14 februari 2015

Jaren 90 zwijmel vanuit de jaren 80

Had van de week na een hele tijd weer contact met een Australische vriend. Ik kwam in de jaren negentig met hem in contact via mijn werk, waar hij een project van een half jaar had. Een bedrijf met vrijwel alleen maar mannen en geen van hen bedacht dat het misschien wel fijn zou zijn voor die Australier om eens een biertje met hem te gaan drinken, of - huh erger - hem bij je thuis uit te nodigen voor een gehaktbal met jus.

Op vrijdagmiddag ging iedereen snel naar huis en zat hij daar in een stad die hij niet kende en in een land wat onbekend was, zonder zijn gezin. Allemaal vrijgezelle mannen met kennelijk weinig inlevingsvermogen (oh ja...ICT-ers).

Om een lang verhaal kort te maken; op een dag heb ik hem maar gewoon gezegd dat hij na het werk bij ons kon eten als hij dat wilde. En dat vond hij prettig.
Zo kwamen we meer van elkaar te weten; we hadden hetzelfde gevoel voor humor bleek, hij hield van allerlei soorten muziek en vond het prettig dat ik diverse BBC programma's ook kende en herkende en we lachten samen wat af. Ook om de omstandigheden op het werk natuurlijk.

Ben op een gegeven moment met hem naar een concert van Neneh Cherry geweest in Utrecht. Ze had toen een recentelijk een hit gehad met een zanger uit Senegal, Youssou Ndour,  7 seconds, maar wij kenden haar van andere songs, uit de jaren 80 al.

Wat een energie had die vrouw zeg. Haar tijd ver vooruit.

Neneh Cherry

Buffalo Stance

Die tijd met hem komt weer helemaal terug door deze muziek te luisteren en de clips te zien. Zo heerlijk dat de vriendschap bewaard is gebleven, onze kinderen nu ruim volwassen zijn en we allebei in een fase in ons leven zitten waarin we ons afvragen of werk nou echt het belangrijkste is. Gezondheid en balans in je leven en in het leven van je kinderen telt veel zwaarder.
En flink lachen op zijn tijd. Heel flink!
11 opmerkingen:

 1. Zo zie je dat je dankzij je gastvrijheid een trouwe vriend krijgt. Het tweede nummer vind ik geweldig. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige mensen komen op je pad en blijven daar dan ook. Iets om dankbaar voor te zijn.

  En ja lachen is gezond he, al zijn er zoveel dingen die niet om te lachen zijn, als je goed kijkt zijn er ook dingen die je wel kunnen doen (glim)lachen, gelukkig.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijven lachen al is het soms door de tranen heen, het helpt je overal doorheen

  lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jullie weer contact hebben en goed dat jij dat inlevingsvermogen wel had.
  Over Neneh Cherry. In de clip zie je dat ze zwanger is. We hebben in dezelfde periode een kind gekregen en ik vond het toen absoluut geen roze wolk en bedacht me dat zij zich wellicht ook zo slecht voelde. Dat babietje van toen is nu bijna 26 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat babietje dat deed in haar volgende clip "Man child"als pasgeborene nog mee, en ik verbaasde me daar nog zo over. Jaren later toen ik Zoon kreeg was ik de eerste maande zo gesloopt dat een tripje naar de winkel al een hele toer was, laat staan werken.
   Ik vind 7 seconds het mooiste, ja...

   Verwijderen
 5. Helemaal vergeten deze,fijn dat ik het nu weer hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi. Vooral dat tweede nummer vind ik heerlijk. En een mooi verhaal er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal en mooie nummers. Vooral het tweede! Ik heb genoten.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wie goed doet goed ontmoet hè! Het 2e nummer is bekender, ik vind het geweldig! Mooie keuze's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie herinneringen heb je hierbij.
  Ik heb bij het tweede nummer juist herinneringen aan een stel waar we toentertijd dik bevriend mee waren. Helaas... we zijn elkaar uit het oog verloren. Maar wel goede herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen