maandag 2 februari 2015

Groundhogday; DE dag om je ingesleten gewoontes te veranderen/verbeteren/af te leren2 februari alweer. Wat vliegt de tijd. Vandaag is het in de USA 'Groundhogday'. Ja, van die film inderdaad. Waarin de tijd stil staat en de hoofdrolspeler voor eeuwig in een tijds-loop zit, totdat hij leert hoe hij hieruit kan komen. Door een betere versie van zichzelf te zijn. Een beter mens.


Groundhog Day ImagesZo voel ik me momenteel ook wel. Wat moet ik doen om uit mijn eigen Groundhog-loop te komen?

Dit weekend kwam ik erachter (Zeeeeeeeeeeer Groundhogday-achtig) dat mijn Hema NS kaartje verliep. Oh shit....ik MOEST dus ergens henen, maar had geen idee. Het was niet echt fijn weer, ik voelde me niet optimaal, maar toch maar reizen. Nou ja...dat idee zou wel komen als ik ging treinen. En ik zag dat er in Rotterdam nog deze week een James Bond tentoonstelling was en die leek me wel leuk.

En die was ook leuk en interessant, maar druk!!! Je kon over de hoofden lopen en vooral veel mannen (uhm...shit...weer een gemiste kans!!...Yep..Groundhogday).

Maar goed; het hagelde en regende en dus weer snel in de trein, want had geen notie wat verder te doen in Rotterdam en geld om doelloos te shoppen had ik ook niet echt. Dus ik ging naar hot en naar haar, maar beleefde eigenlijk nergens plezier an. En daar baalde ik van. Ik wilde graag thuiskomen met het gevoel mijzelf een leuke dag in mijn eentje te hebben gegeven, maar kon alleen maar denken dat ik dit gevoel graag had willen delen, maar wist bij God niet hoe en met wie dan. Het weekend is bij uitstek voor familie's en tsja...wurm je er maar eens tussen als single mevrouw. Ik moet dus ook leren beter te plannen en wat ik zelf spontaan noem, vinden anderen kennelijk ongepland, dus ook maar niet meer doen dan.

Ondertussen werd ik dit weekend om allerlei dating advies gevraagd en hoe ik die persoon ook probeerde wijs te maken dat ik er dus eigenlijk geen drol verstand (meer) van had, toch bleven de vragen maar komen.
Mijn laatste advies was dus dat er minder gedacht moet worden en meer gewoon gedaan. Volg je gevoel wat meer.

Dus om vandaag niet in een gevoel van misere te duiken had ik me voorgenomen in actie te komen, want uit actie volgt altijd reactie. Heerlijk om direct te sporten (hahah...u kunt nu lachen, met mijn stief kwartiertje en voor vandaag nog iets langer oefenen met Cher) en mijn rondje Bless the House te doen. Verder had ik me ook nog aangemeld voor een interessant, maar vooral opwekkend Webinar en werd ik gevraagd nog iets in te scannen wat zoonlief nodig heeft.

Ook werd er nog beroep gedaan op mijn droomuitleg kwaliteiten (why????...ik ben Jozef toch niet?) en had ik toevallig nog een onderdeeltje liggen waar iemand niet meer aan kon komen, dus dat gaat op de post (die vandaag gewoon niet eens uit de bus wordt opgehaald, dat mag de post morgen pas doen).

Zaak is dus om dingen anders te doen, om andere resultaten te krijgen. En niet in mijn eigen Groudhogday te blijven steken.
3 opmerkingen:

 1. Yeah, heel herkenbaar. Uit je comfortzone stappen levert soms goede resultaten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mensen zien je blijkbaar als een wijs mens, dat ze zo om advies komen vragen. Wel een compliment vind ik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sluit me bij Nicole aan. Je zou je beroep moeten maken van advies geven.

  Die rare Amerikanen, met hun groundhogday, leuk bedoeld, maar verder......
  We moeten nog veel meer van hun gewoontes overnemen - wie heeft er tegenwoordig nog een functie zonder manager in de titel? - dan is het menselijke binnen de kortste keren ook in Nederland zoek en raken we steeds opgefokter.

  BeantwoordenVerwijderen