maandag 10 juli 2017

Bed belevenissen

Toen ik een paar weken geleden een weekend bij een lieve vriendin en haar man te logeren was, sliep ik in een heerlijk bed.

Toen ik weer thuiskwam, besefte en voelde ik dat mijn huidige bed zijn beste tijd wel had gehad. Niet zozeer de bed-ombouw (als ik nog even wacht is deze weer geheel hip!), maar de matrassen. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik - kennelijk in het kader van ik zorg niet goed (genoeg) voor mijzelf, gun dit mij niet en in het kader van daar heb ik de middelen niet meer voor - mijn bed al ruim 25 jaar heb en daarvoor was het van mijn broer, dus ik denk dat het ruim 30 jaar oud is. Inclusief matrassen.

Dat ga ik - vooral nadat ik nu heb kunnen vergelijken - wel merken.  Heerlijk hoe je uit een hoog bed hoppa,  zo eruit rolt, zonder eerst jezelf moed te moeten inpraten en je benen oppompen om op te staan. Dan voel ik me vreselijk oud en vooral stijf en dik. En stom. Gelukkig is er niemand die dit ziet.

Mijn moeder moest een hoog bed hebben toen ze thuiszorg kreeg na een operatie en een suggestie van de thuiszorg was dat ze gewoon het tweede matras op het eerste legde. (twee losse 1-persoons matrassen in haar bed). Zo was het hoog genoeg om Arbotechnisch verantwoord te zijn.

Dus bedacht ik van de week of dat geen optie zou zijn. Nieuwe matras op de oude leggen et voila...en hoger bed. Erwt ertussen en direct instant Prinsessengevoel!

Daar ga ik eens even op broeden.

Gerelateerde afbeelding

Het feit DAT ik weer ideeen krijg, doet me al goed. Want te lang was het vooral de grote stille leegte in mijn fantasieenbrein en teveel bezig met bang zijn voor wat er zou kunnen gebeuren als..

En ja, de eenvoudigste oplossing (en de minst creatiefste)  zou een geheel nieuw bed zijn, maar ik zit qua inkomen nog steeds op het allerlaagste niveau en het is verstandig om de potjes die ik heb voor reserveringen zo vol mogelijk te houden. Maak dit jaar de eigen bijdrage denk ik wel vol qua medicatie en verrichtingen. Kreeg onlangs ook door welk bedrag ik zou moeten reserveren voor IB 2017 (en ja...dat is pas te betalen in 2018, maar ik wil echt nooit nooit nooit meer aankijken tegen lege spaarpotjes).
Dus nu maar een serieus reserveerpotje aanmaken voor: Nieuwe matrassen. Grappig om ergens te gaan proefliggen. En eens na te kijken wat voor soort matrassen de huidige zijn. Want ze bevielen erg lang zeer goed.

En eerlijk gezegd: ik blief geen heel nieuw bed. Is niet nodig. Ook die matrassen zijn niet keihard NU nodig. Maar leuk idee om naar uit te kijken. Vind ik.

Gisteren was ik op een feest ter ere van alweer iemand die 60 was geworden. Wat heerlijk om uitgenodigd te worden. Kwam daarvoor ook nog dochter en kleinkind even langs. Ze had een auto mee en bood aan me wel te brengen. Dat scheelde 2 keer overstappen.

Dus alweer nagedacht over feest-outfit. Had nog iets hangen van - lach niet - 17 jaar terug. Puur linnen en qua ontwerp zo klassiek (heb alleen wel de schoudervullingen eruit gesloopt) dat ik vond dat het nog kon.
Frutten met haar kan ik ook (nog) goed merk ik en dat is het voordeel van een langer kapsel, buiten dat je niet iedere paar weken naar de kapper hoeft. Ik ben al maanden niet meer geweest. Geen puf, geen budget en zelf kan ik mijn pony ook wel bijknippen.

Qua kleur van de outfit vroeg aan het eind van het feest een jolige feestganger of ik verpleegster was, zei hem dat ik net terug kwam van de laatste Sensation White. 4 pilletjes extra en ik kon gewoon door!


6 opmerkingen:

 1. Dat uitzoekwerk heb ik net voor je gedaan. :D. Dochter ligt op een tien-jaar oud super simpel matras, tweedehands ook. En net als denkt ze dat ze nog geen nieuw matras "verdient". Maar wel altijd rot liggen en rugpijn. Eigenlijk deed de consumentenbond het uitzoekwerk. En Lidl blijkt heel goede betaalbare matrassen te hebben. Nu moet ik haar nog zover zien te krijgen dat ze het besteld. wil je zelf lezen, je kan twee maanden gratis rondneuzen op de site van de Consumentenbond. Wel weer op tijd opzeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt dat je iedere 10 jaar matrassen moet vervangen, maar dat kunnen natuurlijk verkooppraatjes zijn.
  Toch vind ik 30 jaar wel erg lang, maar ik kan me voorstellen dat je het zelf niet in de gaten hebt dat het liggen wat minder wordt door de jaren heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij startten in 1975 met 1 matras van 1.80 x 2.20 en 1 mega dekbed. Na een jaar of 20 hebben we dat vervangen door 2 bedden van 90 x 2.20 binnen 1 ombouw en 2 dekbedden. Voordeel is dat we ieder kunnen kiezen om het hoofdeind of voeteneind een stuk omhoog te zetten.
  Succes met je zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon een lekker dik oplegmatras erop van traagschuim of iets dat er op lijkt. Werkt als een tierelier. Bij de Zweedse vrienden verkopen ze die ook, in allerlei prijsklasses.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja als je dan eens op een ander matras ligt merk je pas goed het verschil!
  Gevat antwoord van je op de vraag of je verpleegster bent haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goed bed doet je ook goed! Je wordt uitgeruster en lekkerder wakker. Ga nog eens lekker daar logeren zou ik zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen