donderdag 13 juli 2017

Uitje zonder ontbijt

Bedacht dat ik toch echt wel iets leuks mag verzinnen om de zinnen te verzetten. Even ergens anders zijn dan thuis en in het kader van proefliggen en dat ik in dat grote BlauwGele Woonwarenhuis (gewoon Ikea dus inderdaad) 10% korting krijg op matrassen deze maand, maakte het aantrekkelijk om daar 'even' heen te gaan.

Zou het niet leuk zijn om daar met een ontbijtje te beginnen.

Afbeeldingsresultaat voor Leeg ontbijtbord

Dat zou me maar € 1,-- kosten dus dat kon Bruin wel trekken. Ik was redelijk op tijd wakker, maar de bus naar het eerste overstapstation had vertraging en de bus die ik daarna zou willen nemen reed in verband met de zomervakantie (als je nooit met vakantie gaat en geen schoolgaande kinderen meer hebt, dan heb je kennelijk niet zo bij de hand en in de gaten wanneer het zomervakantie is) nog maar 1 x per uur ipv 4 x.

Dus maar een andere route bedacht en een bus genomen die ook vlakbij stopt. En even verzuchten in mijzelf dat jaren terug dit me met de auto 15 minuten kost en nu was ik al 1,5 uur onderweg. Alleen had ik mijn Bejaardensleurkarretje bij me omdat ik verwachte wat grote en onhandig te tillen spullen (plastic voorraaddozen) te kopen en dan was dat handiger om eea mee te vervoeren.

Dus met Bejaardensleurkarretje over loopbrug over snelweg en treinrailsen en ik verbaasde me erover hoe mensen die slecht ter been zijn er dan moesten komen. Geen lift of iets. Tenminste - ik zag 'm niet.

Helaas was de ontbijttijd verstreken door dit bussengedoe, maar goed een gratis kopje koffie door de klantenpas is ook prettig. Nou prettig....je zit daar wel erg single te zijn tussen stellen en gezinnen.

Toch maar even door de showroom racen en kijken naar wat nodig was en wat niet nodig was maar wel leuk om naar te kijken. Ik zag een paar opstellingen in de kleuren waar ik van hou en daar werd ik toch wel even blij van. Niet dat ik dat wil hebben, maar zo blij dat ik andere kleuren zag dan grijs en grijs en grijs. Of beige. Of zwart.
En even proefzitten en liggen bij de matrassenafdeling. Aantekeningen gemaakt en gelukkig zo slim om leesbril mee te nemen.

Echt zo jammer dat je niet direct van A naar Z kan lopen, maar altijd door het verleidingsoerwoud moet gaan.

Toen ik boven klaar was bedacht ik dat ik geen zin zou hebben om straks op de begane grond te zijn en weer terug te moeten met de spullen omdat ik wat moest eten ivm lunchtijd (en vermijden van glucocespieken en dalen) dus liever een vroege lunch. Heerlijke koude zalmschotel. Dat mocht wel, want eet te weinig vis, want nogal prijzig.

Maar vandaag vond ik dat het wel mocht.

Daarna de laatste verdieping bekeken en eigenlijk weinig echt goed of lang bekeken, want ik wist wat ik wilde aanschaffen en waar ik naar op zoek was, dat vond ik niet of niet leuk genoeg.

Daarna moest ik nog weer een hele tijd zien te overbruggen omdat die bus dus maar 1 x per uur voor de deur stopt. Dus alweer een gratis koffie gehaald. Nergens zitplaatsen, maar wel bij de Service-afdeling dus dat vond ik wel service. Het was niet druk dus ik nam niemands plek in.
Maar met enige bibberitus in de benen vond ik het ook wel verstandig om even te gaan zitten.

Die bibberitus kwam ook doordat ik langs mijn oude werkgever reed. Meestal staat een clubje management voor de deur te roken, maar gelukkig niet op een pauzetijd langsgereden, dus kon ik opgelucht ademhalen. Ik schaam me voor mijn ontwijkingsgedrag, maar ben maanden hier niet meer geweest - deze stad - omdat het me zowat hyperventilatie gaf.

Maar goed; weer thuis, met spullen en inspiratie.

En moe, dus voor de rest even rustig aan doen. Dat is geen probleem want een geheel lege agenda verder.5 opmerkingen:

 1. Nog niet zo lang geleden heb ik je blog ontdekt, ik ben een heel eind terug beginnen lezen en écht, het leest als een boek!
  je zou best korte verhalen kunnen schrijven voor één of ander blad! Fantastisch hoe gevat en leuk je soms de dingen vertelt!
  Hier heb je een vaste lezer bij!
  Lieve groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was nog een hele klus om daar te komen zeg. Groot gelijk dat je jezelf op een lekkere lunch trakteerde. Die had je ook wel verdiend vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjee dat OV is niet alles, maar goed, je hebt toch kunnen doen wat je wilde, behalve het ontbijtje dan! Ook een overwinning dat je langs je oude werk bent moeten gaan, maar ook dat is de eerste keer het moeilijkst. En die lunch was vast niet te versmaden! Hoop dat je verder lekker uitgerust bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer zeg van je lekkere ontbijtje, maar een lunch is ook niet weg ;-)
  Wat een hindernissen moest je nemen, pfff snap dat je bekaf was

  BeantwoordenVerwijderen