vrijdag 28 juli 2017

Intern/Extern lopen

Omdat het beter voor de rug en de rugspieren is om te blijven bewegen, maar het buiten waait en stipt, loop ik als een soort getergde dierentuintijger heen en weer in de huiskamer. Weer eens wat anders dan de voormalig verkooptijger die ik genoemd werd.


Foto van Pixabay


Mijn timer staat op 10 minuten. Na 10 minuten zitten opstaan (auauauau, oh ja...vanuit de benen!) en lopen.

Even naar buiten, wat op handhoogte snoeien, wat uitgebloeide bloemen wegknippen. En de rest maar even laten,want daar kan ik nu niet bij zonder pijnscheuten. Shit.
Of onkruid oprapen. Kan nu even niet. Wel met lange stok wegschrapen, maar dan maar laten "Blowing in the wind".

Beetje opruimen van oude kranten (fijn supergoedkoop abonnement!), eitje koken voor lunch, vooral veel tegen mijzelf praten (iemand anders is er niet) en even bedenken hoe ik naar de bibliotheek kom, want alle boeken zijn gelezen. En ik wil graag weer nieuwe boeken lezen.
Blijven bewegen, niet teveel nadenken en ook weer wel over op de juiste manier opstaan. Of bukken of shit...nee, schoen beter aandoen gaat nu niet, dus laat maar. Wees blij DAT hij aangaat.

Boeken niet los in bejaardensleepkar gooien, want dan moet je straks weer bukken om ze eruit te halen, dus eerst in een tas met hengels en dan pas in het vervoermiddel.

Twee overstappen verder in de bieb, boeken gehaald - shit leesbril niet bij me, dus kan ook niet nog even wat tijdschriften lezen, maar ja...volgende keer maar weer dan. Kan wel nog even naar het toilet, voordat ik mijn 'reis' weer vervolg en ga niet weer dezelfde route terug, maar loop naar het winkelcentrum in de buurt en besluit dat ik alleen maar wat bij de supermarkt nodig heb in de vorm van een bak kwark en ok vooruit voor het weekend nog wat koolhydraatarm brood, namaakfeta en blokjes kaas. Brood voor in de vriezer.

Daarna een stuk verder gelopen en een aantal haltes verder dan de heenweg de bus teruggenomen. Door de wind voelt het koeler en toch heb ik het warm en vochtig. Draag meestal geen jas momenteel, maar dacht aan 'warmhouden' van de rug dus toch maar wel. Nu voelt het als een Gebraden Rugstuk.

Thuis met thee en de krant hoor ik ook al, dus al met al een best fijne dag en veel om dankbaar voor te zijn.

Met dank aan legale drugs!


6 opmerkingen:

 1. Je slaat je er goed doorheen. Tip: bij de bieb hebben ze meestal leenleesbrillen bij de balie! Geef jezelf maar weer applaus, jij komt er wel, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed gedaan! Al eens aan een hittepit kussen gedacht? Werkt bij mij goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je doet nog best veel. Goed van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wou ook zeggen, heb je geen kruik? Dat helpt ons hier heel goed.
  Moet een beetje lachen al is het niet grappig. X had erge pijn in de rug en vroeg om een kruik, ik kookte water en deed het erin en toen voorzichtig op de rug, was hij niet goed gesloten en kreeg hij ook nog heet water over zich heen. Het is lang geleden dus ik vond dat er best om gelachen mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend dat je nog steeds zoveel pijn hebt, misschien toch eens naproxen proberen, net zo schadelijk voor de maag als ibruprofen, maar werkt bij mij het best bij pijn.
  Knap, dat je toch naar de bieb gegaan bent!
  Ik heb ook een leesbril, heel stom aan een koordje, maar wel handig, daarnaast heb ik standaard een leesbrilletje in mijn tasje, want ik kan echt niets meer lezen zonder leesbril en soms gaan die goedkope brilletjes spontaan kapot...

  Sterkte met je rug, hopelijk wordt het toch snel wat minder, zodat je wat beter uit de voeten kunt!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen