vrijdag 7 juli 2017

Hot, hotter, hottest

Vandaag had ik mijzelf 2 taakjes opgelegd. Ook van buiten opgelegd, maar ik zou ook nog dingen kunnen uitstellen door dit online te regelen. In het kader van niks moet. Slecht geslapen, iedere keer wakker geworden door het onweer. Maar ja...maakt niks uit, want nogmaals; er hoeft niks.

Na enige vertragingstechnieken in de middag toch maar alle biebboeken in de tas gedaan en naar de bushalte gegaan met een bus die me richting het Grote Winkelcentrum vervoerde. En ja, natuurlijk had ik kunnen fietsen, maar ik vertrouwde en mijn fiets en mijn wiebeligheid niet.

Dus waarom moeilijk doen als het ook zo kan. GA in ieder geval. Kom eens verder dan de straat of het plaatselijke winkelcentrum.

Mijn dochter wees me een paar weken terug op een goede deal voor Birkenstock slippers, type Madrid. Wat me inspireerde om in te tikken als google opdracht  "Sales Birkenstock". En dan is nog even geduld hebben leuker, want nu heb ik dezelfde slippers die ik al jaaaaaaaaren heb en toe zijn aan vervanging - zool is echt wel op en het voetbed is niet echt zichtbaar meer -  voor ruim € 20,-- goedkoper aangeschaft dan de reguliere prijs. Dan is uitgeven wel goed, want ik doe jaren met deze fijne slippers.

Daarna door naar de bieb en ik was blij dat ik een notenreep bij me had, want ik voelde me toch wel zo'n 10 cm boven de grond zweven en het klamme zweet brak me uit. Of was dat nog gewoon de zwoele warmte die in de stad hing?

Een heerlijke stapel detectives gehaald, maar niet zo lang gezocht als ik zou willen. Te iebelig.

Wat ik verder ook vond is dat ik mijzelf, ondanks dat ik nu een kledingmaat heb waar ik niet tevreden mee ben, maar ik HEB hem nou eenmaal, dat ik voor de zomer nog best even naar een topje of iets zomers mocht kijken. Die draag ik alleen in de achtertuin, want voel me niet mooi in een mouwloos shirt. Maar met maar 1 goedpassend topje kom je niet ver. En elke dag wassen is ook weer zo wat.

Ook om van de aloude trigger af te komen die ik vroeger te vaak hoorde: als je afgevallen bent, dan krijg je iets leuks. Oftewel (zo vertaalde ik dat altijd) NU ben je dat zeker nog niet waard.

Dus doe eens gek, maar kijk in ieder geval. Als je niet kijkt, dan weet je ook niet wat er is. En je hoeft niks te kopen, maar kijken is ook fijn. En je hoeft zeker niet meer te denken dat jij nooit meer iets kan, want ook dat is een angst die als ik naar de feiten kijk, niet bewaarheid is geworden.
Ja..ik kan niet elke dag even een kopje koffie op een terrasje doen of in het weekend ergens wijn gaan drinken, maar he...met Chateau Migraine kom je ook een eind en mijn zelfgebrouwen filterkoffie maak ik toch wel heel erg heerlijk.

Enfin: Fijn dat er opruiming is, dan is kijken in dit geval ook kopen. Voor een heel zacht prijsje. En een shirt met hele lelijke versiersels erop, maar ik zag al dat die makkelijk eraf te halen zijn, dus zo heb ik een leuk shirt zonder "Hotter Than my Daughter" versiersels in een mooie basiskleur.

Gerelateerde afbeelding

Terug naar de bushalte liep ik over de markt en kocht knalroze kleine knoopjes op een vestje wat ik aan het breien ben (yeah...ik kan weer breien, wel het simpelste patroon, nou ja, geen patroon. Ik doe maar wat) voor kleindochter.

Kwam langs een heerlijk ruikende verse notenkraam en daar heb ik ook wat ongezouten noten ingeslagen. Wat voelde dat rijk en fijn om zo kneuterig bezig te zijn.

Thuisgekomen wel stalpoten, maar even zitten met een kop thee deed de stalpoten weer tot normale in de nieuwe Birkenstocks passende voeten veranderen.

Gerelateerde afbeelding

Had lekkere tomaten liggen dus daar een salade van gemaakt met witte kaas (feta mag je niet meer zeggen, tenzij het echte Feta is) en verse basilicum uit de tuin en een omeletje met spek.

Afbeeldingsresultaat voor basilicum

Echt een dag waarop ik mijn zegeningen tel en besef dat opstaan en gezond wakker worden nog helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

2 opmerkingen:

  1. Je zit weer in de betere flow, al is het wiebelig. Gun jezelf wat en geniet van het kneuteren, want daar hebben ' echte' mensen geen tijd voor. Wij wel, lekker puh!

    BeantwoordenVerwijderen