woensdag 19 juli 2017

Jubilea die niet niet gevierd kunnen worden <-> verzin je toch zelf een jubileum!

Als ik getrouwd gebleven zou zijn, dan was ik deze maand 34 jaar getrouwd. En heel even als ik naar de trouwdagviering van mensen die dat wel gehaald hebben kijk, dan voel ik een klein beetje, een heel klein beetje, pijn. Want natuurlijk had ik dat 34 jaar geleden ook gedacht te gaan halen.

Trouwdag?
Kan me nog herinneren dat IK met een bloemetje thuiskwam op onze trouwdag en mijn ex-man zich afvroeg waarom dat was. Daarna nooit meer er iets aan gedaan. Vanuit zijn kant niks.

Trouwens...vanuit mijn familie, broers en zussen, tantes en ooms ook nada noppes niks. Wat een droefenis he? Oh ja...later stopte mijn moeder een tientje in een enveloppe; pas nadat er kinderen geboren waren, want zo zei men letterlijk in de familie, nu zal het toch wel echt zijn. Toen kregen we ook pas wat voor ons huwelijk, maar eigenlijk was het nog steeds maar niks, want niet in de kerk getrouwd.


Scheidingsdag dan?
25 jaar gescheiden??? Leuk feestje? Dat lijkt me nogal zurig.
Alhoewel ik me een oud collega herinner die vertelde dat zijn moeder een feest had. Toen ik vroeg waarom gaf hij aan dat ze vierde dat ze 12,5 jaar gescheiden was. Dat je dat bijhoudt!

Foto van Pixabay


Zoveel jaar in dienst....hahahah!! Ook die tijd is voorbij. Hooguit een half jaar ergens in dienst. Of een jaar. Of een jaar en 11 maanden. Dat scheelt; want geen dan hoeft werkgever geen transitiebedrag te betalen.

Maar goed; kan natuurlijk ook creatief zijn en zelf een jubileum verzinnen. Als er elke dag van de week wel een Nationale weet-ik-veel-dag gevierd wordt, dan mag ik toch zeker dat prive ook doen?

Foto van Pixabay


De herboren maagd-dag
Koolhydraat-arm maand
Gooi er toch wat drank in-dag
Nationale Niet/Wel Zeiken-dag
Wees blij met wat er wel goed gaat - dag
Brei 'm erin-dag
Alle klojo's verzamelpunt-dag
Zonder jas/bh/onderbroek (vul zelf in wat comfortabel voelt) naar buiten-dag
Gezond weer opgestaan-viering (bij voorkeur dagelijks te vieren)
He, er is geen bal op de tv avond (heel vaak, blij dat ik kan lezen of mezelf kan vermaken of nog een voorraad opgenomen zaken heb)
Wat een kort onweertje-dag.
De hele dag niks gezegd en niemand gesproken-dag (mmmm...die vier ik wel vaak de laatste tijd)
Alle uitgebloeide gele planten weggesnoeid-dag5 opmerkingen:

 1. Vroeger vierden wel alles, echt alles. Onze ontmoetingsdag. Dan kreeg ik van Hubbie een lieve kaart en gingen wij een dag uit. Onze trouwdag, Valentijnsdag. Er viel altijd wel wat te vieren. Zo'n romanticus.
  Die man bestaat niet meer, helaas. Houdt stug vol dat wij Valentijnsdag nooit gevierd hebben, terwijl ik een la vol kaarten heb. Onze trouwdag weet hij wel, omdat ik er over praat.
  Hij wil nergens naar toe, Ikea misschien, verder niet.
  Hij wordt boos als ik zeg dat het vroeger anders was. Dus dat doe ik niet meer. De verjaardagen van de kinderen vergeet hij ook.

  Ik denk nu maar aan de tijd dat wij het geweldig hadden op die dagen, die nooit meer terug komen. Treuren heeft geen zin. Huilen doe ik wel. In mijn eentje.
  Zo triest hoe het met jou/jullie is vergaan. Je verdient echt beter. En misschien gaat voor jou ook de zon weer schijnen. Zonder hoop geen leven, toch?

  Liefs en een dikke knuffel, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man vergeet ook onze trouwdag. En als ik er niet over praat vergeet hij ook mijn verjaardag. Cadeautjes, een bloemetje... hij denkt er niet aan.We hebben allebei een heel kleine familie, dus veel feestjes worden er niet gevierd !
  Ik schenk zelf wel aandacht aan bijzondere dagen en maak er verder geen drama van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er nog een paar voor je:

  De ik mag er wezen dag
  De citroenvlinder is een tof mens dag
  De hoera er is weer een stukje van citroenvlinder dag

  Liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat meen je niet zeg, dat het pas 'echt' was als je kinderen had. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen ook blij zijn met een scheiding, maar om het nu te vieren... dat is een beetje blijven hangen, denk ik. Dan zou ik in dit geval zeker opteren voor de Citroenvlinder-is-een-tof-mens-dag die Unknown hierboven oppert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn ex vergat nooit onze trouwdag. Kwam altijd met bloemen aan, ook op mijn verjaardag. En tussendoor ook regelmatig. Niet op vaste dagen maar gewoon af en toe.. Ik dacht dat ik het met hem getroffen had. Denk dat het meer goedmakertjes waren, zeker de laatste jaren, waarvan ik niets wist. De mand die nu in mijn leven is, heeft niks met bloemen geven.. Maar hij is er wel voor MIJ. Daar gaat het om. Ik hoop zo dat ook jij het geluk weer gaat vinden. Niet op zoek gaan hoor, dat wordt niks.. hij komt vast wel op je pad... X

  BeantwoordenVerwijderen