maandag 5 november 2018

Glijerd

Telkens weer mijzelf blijven motiveren. Dat het wel de moeite waard is om op tijd - dat vind ik belangrijk, om een redelijk ritme te blijven houden - op te staan, uberhaupt op te staan en dan wat zaken te doen die dag die er toe doen.

Nou ja...iets schoonmaken, bijhouden, weggooien, opruimen. Deze week zijn we in de keuken zegt Flylady. Eerst, zoals als altijd op maandagen, mijn rondje Bless the House gedaan. En daarna gekeken wat er op het lijstje stond. Bah..geen zin an!

"Nou...dan maak je gewoon maar zin. Niet afglijden!"

Afglijden naar het niks. Het zwarte gat waar er niets meer toe doet.

Sopje van groene zeep gemaakt, de geur motiveert alleen al op iets te gaan soppen...hahah en dat werkt inderdaad. Dus niet alleen het kastje onder mijn aanrecht gesopt, maar ook nog een plank, waar ik al tijden me aan ergerde, leeggehaald, dingen die daar stonden bekeken en weggedaan (al jaren niet gebruikt) en hoppa, soppen maar!

Kon de binnenkant van mijn hoofd maar zo makkelijk gereinigd worden. Want plankje is weer stralend wit en schoon en ruikt lekker. En alles wat overbodig is, is weg.

Kan ik die metafoor niet doortrekken naar het koppie?

"Spring niet zo van de hak op de tak!" (Als ik opeens een krijt-tekening bekijk van pompoenen, die ik ooit maakte en die lijkt op wat ik aan de muur heb hangen van een poster uit een oude Flow. Ook zwarte achtergrond. Mmm...wie was die vrouw die dat in haar vingers had?)

"Eet iets goeds, iets wat energie geeft" (Vooruit, the good old Havermout met sojamelk gemaakt; kan ik een aantal uren op vooruit).

Olie gefilterd die ik maakte van een aantal bladeren munt om zo - experimentje - muntolie te hebben.

Denk om!

Denk om!!

Je glijdt niet af, je staat precies aan de andere kant van die glijbaan; je klimt weer omhoog. Treetje voor treetje. Je zou weer in een negatieve spiraal raken als je precies hetzelfde doet als een paar jaar terug. Toch maar wel elke willekeurige baan aannemen, want dan voldoe je aan het positieve zelfstandige broekophoudende plaatje en ben je van al het gezanik van instanties af.

Maar: Die broek blijft vanzelf wel hangen. Zaak is dat je koppie niet meer hangt! Dat is belangrijk. Pas dan kan ik weer iets voor anderen betekenen.

Zo; en nu verder werken aan een rokje voor mijn dochter. Niet te lang, maar wel even focussen op iets wat je met je handen en intuitie doet. En plezier in hebt.





Foto van Pixabay



8 opmerkingen:

Sylvia zei

Ik heb allesreiniger gekocht met geur van Marseille zeep. Werkt echter niet zo inspirerend als ik had gehoopt, haha!

Anoniem zei

Zelfmotivatie is een moeilijke tak van sport, maar jij beheerst die goed!

Judy zei

Toen je laatst de Flylady noemde heb ik even gegoogled. En vandaag mijn gootsteen schoongemaakt, want dat schijnt het eerste te zijn dat je moet doen. :) Ze zeggen: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Anoniem zei

Het ruikt vast zalig in jouw huis.

miekequilt zei

Volgens mij gaat de spiraal bij jou langzaam maar zeker omhoog. En ondanks alle tegenslag doe je dat toch maar mooi hè.

Joanne zei

Voor mij werkt schoonmaken beter dan therapie. Het ruimt niet alleen je huis op, maar ook je hoofd. Heerlijk. Ik ben altijd blij met het resultaat. Als ik een dag ga bankhangen ben ik 's avonds erg moe en val ik om van de slaap. Na een dagje schoonmaken heb ik nog energie over. En een beter humeur!

Liefs Joanne

Bertiebo zei

Ik denk toch echt dat je heel erg goed bezig bent en alles heel goed op een rijtje hebt.

Anoniem zei

Ik vind het heel knap van je dat je zo gedisciplineerd je dagen indeelt. Heel inspirerend. Met vriendelijke groet, Alice