dinsdag 13 november 2018

Tante Til effect

Keek naar BinnensteBuiten op NPO 2 vanavond en ik zag een heer die zijn huiskamerwanden, deuren en kozijnen knalroze had geverfd. Tante Til Roze.

juli | 2014

Maar ik vond het ondanks het Shocking Pink, wel heel verfrissend. Ik hou wel van harde en felle kleuren. Misschien wel Papegaai geweest in een vorig leven.

Heb een wand in mijn huiskamer rood geverfd. Kersenrood was de omschrijving, dus wel warm of eigenlijk meer 'koud' want meer blauw dan oranje ondertinten.

Zijn gang heeft de man van BinnensteBuiten knalgeel geverfd. Ook prachtig. Vooral als je het doorgevoerd hebt tot in de kleinste details. Toen ik nog wel eens collecteerde voor goede doelen, zag ik veel gangen. En de meeste waren saai en/of heel rommelig. Dat maakte dat ik eens goed naar mijn eigen halletje ging kijken. En opruimde en kleur toevoegde. Appelgroen.


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het ook gezien. Wat een overdosis aan kleuren. Zou zijn vriendje daarom zijn vertrokken?

Anoniem zei

Ik heb mijn keukenblok de eerste week dat ik hier woonde oranje geverfd,van dat jarenzeventig oranje. Moet er bij zeggen dat het maar drie keukenkastjes zijn, geen bovenkasten, dus het klinkt wel erger dan het is...en mijn gordijnen waren(en zijn)ook al oranje. De keuken heeft sowieso die oude sfeer,met houten pannenrekken en grijsgewolkte pannen en lepelrek.
Verder zijn er weinig felle kleuren in huis, anders wordt het een te bonte kermis voor mij.

Liesbethblogt zei

Ik heb het even opgezocht, vreselijk! Een kloddertje roze nou niet hier...

Happy Earl Grey zei

Het tante Til-effect schrijf je en ik moest direct denken aan het laatste appartement dat mijn moeder kreeg. Dat was in z'n geheel kauwgom roze geverfd, mijn moeder keek erdoorheen en zei: Hier wil ik wonen! Na heel wat klussen werd het een paleisje, waar ze met veel plezier woonde en is gestorven. Groetjes

klaproos zei

:-) waar zo'n programma al niet goed voor is hé :-)
geweldig

pourquoi pas ??? zei

Ik heb de uitzending gezien en vond het zo onrustig. Ging wel meteen nadenken over onze hal maar die is gelukkig best gezellig. liefs

Iris Papilio zei

Ieder zijn smaak hè. Het kan soms heel leuk zijn die felle kleuren. Vroeger had ik ook een paarse wand en bruin-oranje gordijnen. Tegenwoordig kan eigenlijk alles hè.
Ik wilde toen ik 5 jaar geleden in dit huis kwam wonen gewoon alles (net niet) wit. Ik dacht ik kijk later wel eens of ik nog eens een wandje gekleurd wil of een baan behang hier en daar. Tot nu toe niet.. Vind het heerlijk rustig, dus ben ik blij met wat ik toen besliste.

Janne zei

Ik ben dol op kleuren in huis! Hoewel ik AHDH-er en chronisch depressief ben word ik er alleen maar blij en rustig van. Bij veel van mijn vrienden is alles wit en vergrijsd met een enkel kleuraccent à la J.deB. Kom ik dan weer in mijn eigen huis Van Gogh-oranje linoleum, oud groene keuken, een bloemenwand in de woonkamer en kleurige, door mijn partner gemaakte, schilderijen!