zaterdag 3 november 2018

Regenboog pompoen

Zag gisterenmiddag, nadat ik mijn damesding had gedaan, bij terugkeer wel 2 regenbogen. Naast elkaar. Daar word ik altijd blij van. Het regende opeens heel hard; iets om minder blij van te worden, maar ik bedacht dat alle kleren weer gedroogd konden worden. Het is maar water.

Iets om te onthouden als ik ergens in de donkere krochten zit van mijn gedachtenspinsels. Die regenbogen. En hun belofte. Die pot met goud daar geleuf ik helaas niet in.

Mijn damesding was in het geheel niet spannend (helaas) noch sexy, geen taartjes eten met een smakelijke tafelheer, maar gewoon naar het grote winkelcentrum getogen, daar met mijn gelakte vingernagels van alles aanwijzen en denken dat 'iedereen' onder de indruk was van die gelakte nagels. Not. Ik was denk ik de enige.

Kocht bollen rood breigaren, want wil al weken een dasje en wie weet ook nog wel een mutsje voor mijn kleinkind breien, maar rood is kennelijk geen trendy kleur meer. Alles in poederkleurtjes. Liep een beetje over de markt, maar zo druk dat ik me daar niet echt prettig voelde en ik hoefde ook niks, dus dat was doelloos damesdingen doen.

Wel had ik die ochtend wat witte zomershirts boven naar zolder opgeruimd en de 2 truien die ik al wat jaartjes in de winter aanheb weer in mijn kast gehangen. En trok een van die  truien aan. Dunne trui hoor, want ik heb het al snel warm en kan altijd nog een shirtje eronder aan doen mocht het echt koud gaan worden. Bijpassende oorbellen in - altijd en een beetje snuffelen. Niet verlangen, maar inspiratie opdoen.
Oh ja, kocht nog wel een bus waterafstotend spul (nu in de sale!) voor mijn sneakers in de winter. Zo kan ik ze blijven dragen.

Vanmiddag nog even in de tuin gewerkt. Wat dingen die uitgebloeid zijn weggehaald, maar ik laat ook planten staan want leuk voor de vogels en insecten. De geraniums kan ik desnoods achter gaan zitten, want die staan op zolder, kort en kleingeknipt.

Vandaag had ik zin in pompoensoep. Nu kijk ik al wat weken tegen 2 pompoenen aan die voor de sier op het buffet liggen, maar ik wist dat ik verleden jaar een flespompoen had gekocht en die lag in de voorraadkast onder de trap. Regelmatig gevoeld of hij nog goed was. Nog keihard. Dus vandaag toch maar aangesneden en verbazingwekkend. Een beetje ingedroogd maar. Dus in stukken gesneden en geschild en die soep pruttelt nu. Ruikt heerlijk naar herfst.
Die andere pompoenen blijven ook nog weken goed, dus die komen nog an beurt!


Foto van Pixabay


En aangezien ik een stukje gember in de soep gooide, van de schillen thee getrokken. Heerlijk! Zo'n goedkope vrouw ben ik.

Kijk op Netflix naar Bodyguard en moet even wennen om Mevrouw Durrell in een andere rol te zien. Maar doet ze goed, erg goed.







6 opmerkingen:

Anoniem zei

Thee van verse gember, heerlijk verwarmend. Een echte winterthee vind ik. Ik ga meteen een pot zetten.

Groet,Greet

Anoniem zei

Dame van plezier!

Happy Earl Grey zei

Heerlijk pompoensoep, mijn favoriet! Geniet ervan!

PetraH zei

Wie weet heeft er iemand waarderend naar je gekeken. Je weet het maar nooit van andere mensen.

Ik kwam eergisteren een man tegen met lachende ogen. Nooit begreep ik die uitdrukking en nu ineens wel. Maar ik durfde het niet tegen 'm te zeggen.

Dus misschien dacht iemand ook wel iets moois over jou.

Dank je voor je mooie stukjes, en geniet van je pompoensoep!

Bertiebo zei

Mijn pompoensoep was helemaal mislukt en ik heb geen idee waarom. Het was niet voor het eerst dat ik die maakte

izerina zei

Ik wist niet,dat pompoenen zo lang goed bleven.