maandag 19 november 2018

House of cards

Ben een inhaalrace aan het doen van wat 'iedereen' kennelijk al heeft gezien op Netflix: House of Cards.

Daarin is de eerste scene al zo veelzeggend over wat voor soort man de hoofdpersoon is en wat hij doet wat hem past in zaken van belang, dat ik me bijna moet inhouden om niet direct naar het eind van de eerste serie te gaan om te zien wat er gebeurd is met zijn pionnen in zijn persoonlijke schaakspel. Of kaartenspel.

Herkenbaar die hoofdpersoon. Zo heb ik veel mensen hun kaartspel zien spelen. De ene kaart na de andere uitspelend. Intriges, schaakzetten, schaakmat.
Maar ook dat Kevin Spacey door de hele wereld al veroordeeld werd zonder proces en als een hoofdrolspeler in zijn eigen House of Cards werd afgevoerd als zijnde niet meer nuttig voor de serie.
De Koning is dood. Leve de Koning.



Foto van Pixabay


Mijn eigen kaartspel vandaag hield in dat ik mijn rondje Bless the House deed, mijn rondje doe wat ik moet doen voor de fanclub, een rondje knutsel een kindertafeltje in elkaar met behulp van een gordijnophangsysteem en een lack-tafeltje wat in de opslag stond, rokje voor mijn dochter toch maar de rits opnieuw doen, dus alles weer loshalen en opnieuw rijgen, de tailleband rijgen, spelden en weer rijgen, een stapeltje slopen strijken, een rondje om de kerk lopen (gelukkig net op tijd thuis voordat het ging hagelen), lekkere warme thee maken en toch maar aan het eind van de dag de kachel wat hoger zetten en me verheugen op de Harry Potter film vanavond.

Mijn pompoensoepje staat te wachten en bijna roep ik als Jeroeneke van de Belgische tv uit: Zalig he!






7 opmerkingen:

Lot zei

Ik ben 2 uur bezig geweest de lockmachine in te rijgen. Nog niet gelukt, het is zo lastig en dit keer zwart garen dat is helemaal moeilijk

Happy Earl Grey zei

Hier wacht mijn mediterrane tomatensoep, heerlijk. De serie heb ik nooit gezien, maar kom die figuren ook in het echte leven tegen hahaha groethes

Bertiebo zei

Pff... Wat een actie. Ik heb trouwens house of cards ook (nog) niet gezien

Judy zei

Ook house of cards niet gezien. Maar de karakters waarschijnlijk wel in ergens in mijn leven. :) Bij mij was het eenvoudig spinazie met gekookt ei vandaag.

Anoniem zei

Ons Jeroeneke is een schatje.

Nicole Orriëns zei

Ja, die eerste scene waarin hij een hond wurgt is inderdaad heftig!

nicole@huisvlijt

schrijfselsvanmij zei

Ik ben ergens in seizoen 4 afgehaakt