woensdag 2 januari 2019

Moeder en dochter

Keek op Oudjaarsdag op de BBC naar een verfilming van een Poirot mysterie: Evil under the sun en daarin speelde Diana Rigg een kreng van een vrouw. Die uiteraard het loodje legde. Ik kende het boek al, maar altijd leuk te zien hoe de karakter worden uitgewerkt.

Evil Under the Sun (1982 film)

Die dame met de rode krulletjes is Maggie Smith. Wel een andere rol dan Lady in the Van.

Op Netflix keek ik een interessante serie waarin de dochter van Diana Rigg speelt, the Bletchely Circle. Heel erg fijne serie, aanrader. Vrouwen die een serie van moorden oplossen door vooral logisch te denken en te analyseren. Iets wat ze in de oorlog is geleerd toen ze voor de geheime dienst werkten en data analyseerden. Speelt in de jaren vijftig. En maar 3 afleveringen. (Helaas!!!).

Maar ook leuk om de familietrekjes in beide gezichten te zien (heul mooi) en hun liefde voor acteren.

Vandaag de kerstboom als laatste Kerstding afgetuigd. Langzaam alle ballen weer in hun dozen en die weer in de Kerstpakketdozen, met aan de buitenkant van die leuke Kerstversieringen. Alleen de Adventsster hangt er nog. Die haal ik 6 januari weg.

Snothoofd is nog steeds vol snot, lekkere dikke klieren in mijn hals, beetje hoesten (als ik dramatisch wil doen of oefen voor zeehond) maar ik kan er gelukkig een beetje om lachen. En heb ook zakdoeken en dampo genoeg in huis. Hoef gelukkig niet naar werk of iets, dus ik kan het rustig aan doen. Gisterenavond lekkere gemberthee gemaakt. Heerlijk. Sudderde een beetje op de bank en daarna naar bed met het nieuwe biebboek Het Rode adresboek. Fijn boek!

En ik nam de serie op de Belg op gemaakt naar de boeken van Elena Ferrante: Mijn geniale vriendin. Ik begon ooit in een boek van de serie, waarschijnlijk niet de eerste en kwam er niet echt doorheen. Zoveel drama en Italiaans geschreeuw (wat me aan een oud collega deed denken brrrrrrrr) en zoveel personages. Maar uitgewerkt als tv-serie vind ik het toch wel mooi en interessant om te zien.

Administratie weer bijgewerkt en alles klopt.

Dan mag ik nu wel even 'rusten'.










7 opmerkingen:

PetraH zei

Goed bezig geweest hoor. En snelle verdere beterschap gewenst!

Bertiebo zei

Ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben die niet door de hogelijk geprezen Elena Ferrante kom. Mijn hele boekenclub was idolaat. Ik snapte het gewoon niet. Misschien de serie maar eens bekijken. Beterschap jij!

Anoniem zei

Ook beterschap. Je vult het prima in.

Anoniem zei

Ik lig ook in de lappenmand. Dikke nier en overmorgen dus weer nieuwe stents tijdens een dagopname.

Nietzomaarzooo zei

He..Marja, dan zijn mijn lappen van mijn mandje gewoon luxe zijden zakdoeken!!

Janne zei

Beterschap, ik zit in de schaduw aan de rand van het zwembad snipverkouden te zijn!

izerina zei

Die serie van drie ga ik kijken,bedankt voor de tip. beterschap