vrijdag 8 november 2019

Flex NS?

De NS komt met een nieuw soort abonnement, waarbij je - hoera zegt de NS zelf - geen saldo meer op je OVCard hoeft te laden, maar achteraf betaalt voor wat je aan NS-reizen hebt gedaan. Ik betaal liever direct.

Tsja...ik denk dat ik het prettig vind - in mijn huidige financiele situatie - om juist wel saldo te kunnen laden en tegelijk van korting te kunnen genieten, want wanneer ik geld over heb, is niet altijd bekend. En dan kan ik op dat moment het storten in mijn OV saldo. En weet dat ik kan reizen als het moet. Een buffertje op mijn OV-card zeg maar.

En dus straks niet meer als de huidige abonnementen (heb nu een Dal-voordeel) allemaal naar Flex worden omgezet. Lijkt mij ook voor de NS ingewikkeld, want ik voorzie nu al een hoop mensen die gaan reizen en achteraf niet kunnen (of willen) betalen. Moet er weer een hele extra afdeling daarvoor worden opgetuigd.

Nu weet ik dat ik minimaal € 20,-- op mijn OV card (eigenlijk € 10,-- als abonneehouder, maar voor een tientje kom je helemaal nergens met de trein) moet hebben en kan iedere maand een beetje sparen daarvoor. Want je wil ook wel eens je kleinkind opzoeken.

Maar 'sparen' is helemaal niet aantrekkelijk want dat wordt weer afgestrafd door de grote boze overheidsinstanties die me vertellen dat goed financieel beleid heeeeeeel dom is, want dan krijg ik daardoor geen vrijstelling op diverse zaken. Iets wat overal geroepen wordt dat juist dat zo 'fijn' is van behorend tot de minima. Je hoeft niets meer aan belastingen te betalen!!

Gedraag ik me als Kale Kip, maak ik alles op, des te beter. Goed zo arm vrouwtje. Alle hulpinstanties staan te trappelen om u te helpen. Helemaal niet om u weer fris en frank en vrij en vooral zelfstandig te houden.6 opmerkingen:

 1. Zelfde ervaringen. Kreeg een keer geen oudejaarsextraatje omdat ik wat rentehad, die als inkomsten werd geteld, let wel, binnen de normen gespaard voor buffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap het. Wat ontzettend vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag mijn abonnement behouden, wat wel wat duurder wordt de komende jaren. Het grootste nadeel vind ik zelf, dat je met zo'n abonnement niet meer 's middags in de spits mag rijden, wat voor mij heel vervelend uitpakt, want dan ben ik echt pas heel laat thuis, omdat de aansluitingen dan naar de avonddienst gaan.
  Er is trouwens veel gemor over deze vooraankondiging van de NS, 23 pagina's lang ;)

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik heb zo'n 60+ abonnement (in 2010 aangeschaft) waarbij ik ook in de middagspits met korting mag reizen. In 2011 werden deze abonnementen niet meer verkocht. Naar mijn mening kan de NS niet zomaar 1zijdig de voorwaarden wijzigen. Oude rechten? Ga dit uitzoeken. Ter compensatie krijg ik 7 euri!!! korting op mijn abonnement. Big deal. De NS hoort nog van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een abonnement hebt bij NS dan ben je bewust of onbewust akkoord gegaan met de algemene of product voorwaarden van NS. Daarin is opgenomen dat ze dit mogen doen.

   Verwijderen
 5. stomme regelingen allemaal, ik ben net als jij, ik wil weten waar mijn centjes heengaan...

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.