zaterdag 16 november 2019

Wie kent hem niet?

Bij de Appie deed ik vanochtend boodschappen en zag daar pepernoten liggen in zakken van maar liefst 5 kg!!

Moet je wel hele grote schoenen hebben om dat zakje erin te frotten.

Ook in ons winkelcentrumpje zou Sinterklaas zijn intocht doen en ik zag allerlei kinderen al ongeduldig heen en weer huppelen in Pietenpakjes gestoken. Daar word je toch vrolijk van. Van dat je verheugen op iets leuks.

Blij dat ik boodschappen kon doen en op de tv - het kind in mij - genieten van de intocht in Apeldoorn.



Ga wel een actieploeg oprichten met demonstraties, want Sinterklaas kwam met de stoomtrein aan in plaats van traditioneel met de BOOT. Dat KAN en MAG niet natuurlijk. Die traditie moet blijven. Ons erfgoed; Sint op een boot!!

De was ophangen en terugdenken aan de leuke middag die ik met Pourquoi Pas doorbracht bij het Paleis op de Dam. Aanrader als het open is, want soms is het 'gewoon' in gebruik. Indrukwekkende plafonds, beeldenrijen, schilderijen en diverse stijlkamers.

Zij is net zo'n beeldig plaatje als de foto's op haar blog en nog beeldiger door haar sprankeligheid. Geen spoortje zuur te bekennen!

Net lekkere pompoensoep gemaakt van een pompoen die eerst een tijdje voor de sier op mijn buffet mocht liggen bij nog meer herfstkleuren. Ook Jeroen Meus maakte deze week pompoensoep en zelfs hij liet de schil eraan. Duss.






5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Leuk zo'n uitstapje. En sprankeligheid is een prachtwoord. En het omschrijft precies wat ik van haar zou verwachten

Lot zei

Het leukste sinterklaaslien vind ik.

mirjam kakelbont zei

"Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet."
Geweldig nummer van Henk & Henk. Elk jaar verbaas ik me er weer over dat ik het helemaal kan meezingen, terwijl ik het nummer maar eens per jaar hoor. Ik begrijp helemaal waarom het gezellig was met Pourquos pas!

Mevrouw W. zei

Leuk dat jullie afgesproken hadden en dat het een gezellige middag was.

Ik heb ook naar de intocht op de tv gekeken en verbaasde me er ook al over dat het paard Americo er niet bij was, maar in plaats daarvan een ander wit paard, waarvan ik de naam nu even zo gauw niet meer weet. Er moest natuurlijk een draai aan het verhaal gegeven worden omdat de intocht nu met de trein was, maar op den duur verandert echt alles.

Sylvia zei

Wij hebben die wel eens gekocht, die 5 kilo. Allemaal opgegaan ook :)))