vrijdag 1 november 2019

Rijkerd

Mijn dochter appte of ik na het einde van haar werk zin had om even samen voor wat truitjes voor haar dochter te kijken. Op het kinderdagverblijf hebben ze een mandje met wat reserve-kleren en de kleertjes die er lagen waren allemaal wat te kort geworden.

Of kleindochter te lang hahah!! Wat een lange benen heeft ze. Net haar moeder.

Dus was ik opeens zomaar gezellig even samen met mijn dochter en keek in winkels naar leuke winterspullen voor bijna driejarigen. En vond het zo leuk om te merken hoe praktisch mijn dochter ook is. Geen truitjes met glitters en dat soort frutsels. Is misschien enig en schattig in de winkel, maar na het wassen blijft het echt zo leuk en mooi niet meer. En belangrijker is het dat haar dochter lekker kind kan zijn in plaats van een 'plaatje'. Nou ja...ik vind haar zelfs in een vuilniszak nog een plaatje, dus dat heeft het kind helemaal niet nodig.

Ging daarna gezellig mee naar haar huis, eerst haar fiets ophalen bij een ander station, nadat we de trein richting haar woonplaats hadden genomen. Ik zei haar al dat ze best alvast naar huis kon fietsen; ik kwam dan wel achter haar aan lopen, maar nee hoor mam, ik loop ook gewoon wel.

Een aantal zaken verteld waar ik tegen aan loop en dat vond ik prettig maar ook moeilijk, want ik hou toch nog wel heel veel voor mijzelf. Maar merk ook dat opener zijn beter voor me is. Dat er meer begrip is voor waar ik tegenop loop. Vooral door wat ik over zaken denk en wat meestal niet waar is. Van die ingebeelde denkbeelden en gedachten. Die mijn leven zoveel kleiner maken dan nodig is.

Daarna haalde ze op de fiets snel kleindochter uit het kinderdagverblijf en kon ik samen met kleindochter even een nieuw spelletje doen wat ik voor haar had meegenomen, waarvan ik even was vergeten hoe dat ook alweer heette...Memory Mam!! Oh ja..

university memory GIF

cc Giphy

Na het eten even gekeken voor de trein terug, maar daar wilde mijn dochter niets van horen, want ze bracht me wel met hun auto. Ik zei nog dat ik prima de trein en de bus terug kan nemen, want zij moest de volgende dag weer ochtenddienst draaien, maar hoe lief zei ze dat ik haar vroeger ook overal heen bracht (toen ik nog een auto had) dus fijn dat ze nu wat terug kan doen.

Wat voel ik me altijd rijk na zo'n bezoekje.




7 opmerkingen:

Petr@ zei

Wat een lieve dochter heb je toch!
Leuk dat ze je meevroeg.

Liefs Petr@

Mevrouw W. zei

Klinkt als een hele fijne middag!

Lot zei

Lief van je dochter om je even mee te nemen.
En leuk dat ze dochtertje niet zo aantoddekt, soms zie ik kindertjes die rare haarbanden, onhandige jasjes etc aanhebben waardoor ze nauwelijks kunnen bewegen

Sylvia zei

Dat snap ik, van dat rijke...

Joanne zei

Ik weet precies wat je bedoelt!
Lief van je dochter. En fijn da je zo genoten hebt.

Liefs Joanne

Bertiebo zei

Ik herken je gevoel. Helemaal!

pourquoi pas ??? zei

Heerlijk lijkt mij zo onverwachts je dochter en kleindochter zien.
Ik lees ook hoe moeilijk je het vind om je even te laten verwennen, je thuis te laten brengen.
Dat is een puntje waar je aan zou kunnen werken.
Wat leuk dat wel elkaar binnenkort weer zien.
liefs.