dinsdag 2 januari 2024

Goede voornemens

 Nul.




Omdat het geen zin heeft op een magische datum weer helemaal 'schoon' te beginnen met het idee dat het nu dan wel lukt. Wat je ook zou willen veranderen. 

Elke dag, elk uur kan je zaken anders doen dan voorheen. Het is geen wedstrijd waar je met nul punten begint. Maar alleen als je snapt waarom en waarvoor. Niet om 'schoon' en met een leeg voorland voor je. Dus laat woorden als Perfect maar uit je woordenboek verdwijnen. Goed is prima.  Goed genoeg nog beter zelfs.

Kerstspullen ook weer opgeruimd. Had er geen moer zin in (om op te ruimen), maar ik zei tegen mijzelf: begin gewoon en voor ik het wist zal alles weer in dozen. Tot eind van het jaar maar weer. 

Gewoon maar aan iets beginnen dus. En wel zien hoeveel energie ik daarvan krijg. Vooral als het klusje eigenlijk zo geklaard is. 










3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Hahaha, dat filmpje. In hoeveel families zal dat nulnul nog gebruikt worden. Uitgesproken zoals hij dat deed. Hier wel in ieder geval

izerina zei

Zonder voornemens ook geen teleurstelling,als het vervliegt

Mirjam Kakelbont zei

Perfect(ie). Ik vind dat zo'n belachelijk woord. Waarom zou iemand daarnaar streven? En waarom zou je met goede voornemens wachten tot 1 januari?
Laten we er met elkaar een mooi jaar van maken ♥