dinsdag 9 januari 2024

Kou = drukker OV?

 Viel me vandaag op hoe veel drukker het was in zowel de bus als de trein. Zeker ook doordat de scholen weer zijn begonnen, dus de Kerstvakantie voor veel mensen nu echt voorbij is. En koud dus misschien vandaag niet met de fiets naar je werk, maar in de warme bus.

Maar dan nog leek de bus heen een stuk drukker en de trein heen had weer eens ouderwets 10 minuten vertraging. En dus ook voller, want de tussen - intercity was uitgevallen. Iedereen die daarop stond te wachten, nam mijn trein. Dus vol.

En terug idem dito. De trein was 1/3 korter dan normaal, dus dan sowieso veel voller, want waar laat je iedereen? Vond gelukkig nog een éénpersoonsstoel. Maar al snel kreeg ik telkens bijna de volle tas van de hanger/staander naast me tegen mijn hoofd geslingerd. Lekker!

Bus terug mega propvol. Hangen, staan, aan de hengels vasthouden die uit het plafond komen. Niet fijn. 

Heel blij dat het niet glad was, lekker naar huis fietsen en daar fluks een maaltijd maken en dan straks heerlijk onderuitgezakt naar die Winter vol Liefde kijken. Die meer een winter vol afvinklijstjes lijkt, maar gewoon heerlijk dom vermaeck.

Ook geleerd hoe een Argentijnse een sinaasappel eet. Met mes en vork. Die weet hoe het heurt! Oranje boven!

Op mijn werk was iemand van de directie aanwezig omdat we nu met de nieuwe aanbestedingsvoorwaarden gaan werken. Veel meer extra werk. Krijgen we ook voor betaald. Waarop ik vroeg hoe hij dacht dat we met de huidige bezetting dan al dat extra werk gaan doen?

Vaagtaal-antwoord. Maar ook dat weer niemand anders juist die cruciale vraag durft te stellen. Nou, dan de oude zeikerd maar weer. Ik ben gewoon de Maarten van Rossem van het bedrijf aan het worden. 

"Dom gelul!"



Iemand van jullie ook een Maarten?





8 opmerkingen:

Anoniem zei

Krijgt het bedrijf meer betaald, of krijgen de werknemers van het bedrijf meer betaald?...dat lees ik niet terug in je stukje.(mijn inschatting is dat het bedrijf meer geld opstrijkt)

Tja die vaagtaal antwoorden daar heb je echt niks aan.
Je schreef het onlangs goed, je werkt de uren waarvoor je betaald wordt, en meer niet. Lijkt me een goede insteek.

izerina zei

Mooie vergelijking

Bettie zei

Ik smul van dit blogje. Voor alle duidelijkheid: niet van wat er op je werk gebeurde. Wel van hoe je schrijft: vaagtaal, een Maarten

johmar zei

Geen Maarten van Rossum,maar wel steeds meer iemand die zich niet zo druk meer . maakt. Laatst zou er een controle zijn op een van mijn locaties waar ik een toiletronde loop, dan komt leidinggevende van te voren eerst een rondje lopen en je vragen om extra je best te doen. Nou nee , ik doe wat ik altijd doe. Oh zei ze verbaasd, maar verder geen commentaar. Als ik harder loop omdat er een controle komt dan denken ze , er kan nog wel wat tijd vanaf, dus snijd je jezelf in de vingers. Nu een weekje vrij en kreeg ik van dezelfde locatie gisteren van iemand de vraag of ik nog kwam, nee , ik heb een week vrij, oh dacht al er blijft iets liggen wat jij anders altijd oppakt. Dus geen vervanging maar mogen andere collega's er naast de afdeling die zij schoonmaken de toiletten ook doen, maar geen extra tijd erbij, dus snap ik dat zij niet alles oppakken.

liesjedeventer zei

fluks, ook zo'n mooi woord! Hoor je haast nooit meer.

Nicole Orriëns zei

Het openbaar vervoer klinkt echt niet fijn zeg!

Mevrouw Niekje zei

Ik kan soms een Maarten zijn, stel graag kritische vragen. Gelukkig wordt het nog steeds gewaardeerd want ik stel ze niet om te zeiken maar om dingen aan te kaarten die niet goed gaan of niet kloppen. En gelukkig mag dat bij ons op het werk!

anjaw zei

Ben ook een Maarten, al dat heigerige gedoe tegenwoordig, de hype van de dag, niemand schiet er iets mee op. De dingen die van wezenlijk belang zijn benoem en bevraag ik, kritisch.